lørdag 20. april 2019

1.Kor 1

 2 hilser Guds menighet i Korint, dere som er helliget ved Kristus Jesus, dere hellige som er kalt; vi hilser også alle som på hvert enkelt sted påkaller vår Herre Jesu Kristi navn – han som er deres og vår Herre.
     3 Nåde være med dere og fred fra Gud, vår Far, og Herren Jesus Kristus!4 Jeg takker alltid Gud for dere, for den nåde han har gitt dere i Kristus Jesus.  5 I ham har dere fått en rikdom på alle gaver, både tale og kunnskap;  6 vitnesbyrdet om Kristus har da også fått sikkert feste hos dere.  7 Derfor mangler dere ikke noen nådegave, mens dere venter på at vår Herre Jesus Kristus skal åpenbare seg.  8 Han skal også befeste dere inntil enden kommer, så dere kan stå uangripelige på vår Herre Jesu Kristi dag.  9 Gud er trofast, han som har kalt dere til samfunn med sin Sønn, Jesus Kristus, vår Herre.

Så utrolig sterk åpning av et brev. Han starter med å kalle dem hellige (helliget vet Kristus Jesus), velsigner med fred og proklamerer hva de har. 

Jeg må innrømme at jeg ble truffet på to måter i dag. Først med glede over hva Gud vil gi, og deretter med uro over tilstanden i dag. Jeg ser ikke det Paulus så...
"I ham har dere fått en rikdom på alle gaver, både i tale og kunnskap" (v.5)
Men vet du hva, når Paulus skriver videre til disse hellige, i denne hellige menigheten, så skriver han også at han hører om stridigheter og er urolig for splittelse. (v.10-13) Han kalte dem hellige for den de var I KRISTUS

Når jeg sitter her og skriver, så dukker ordene opp. Av en eller annen grunn er det lett å skrive. Men "i tale" har jeg strevd så lenge jeg kan huske... noen ganger gjør det rett og slett vondt å streve med det. 

"vitnesbyrdet om Kristus har fått sikkert feste hos dere, derfor mangler dere ikke noen nådegaver" (v,6 og 7) Det er her det ligger, i kunnskapen om hvem vi er og hva vi har, I KRISTUS. 
Hvilken kunnskap bygger jeg på?

Paulus skriver videre;

 26 Brødre, tenk på hvem dere selv er, dere som ble kalt: ikke mange vise, menneskelig talt, og ikke mange med makt eller av fornem ætt. 27 Men det som går for å være uforstandig i verden, utvalgte Gud seg for å gjøre de vise til skamme. Det som regnes som svakt i verden, utvalgte Gud seg for å gjøre det sterke til skamme. 28 Det som står lavt i verden, det som blir foraktet, det som ingenting er, det utvalgte Gud seg for å gjøre til intet det som er noe, 29 for at ikke noe menneske skal rose seg overfor Gud. 30 Dere er hans verk ved Kristus Jesus, han som er blitt vår visdom fra Gud, vår rettferdighet, helliggjørelse og forløsning,31 for at den som roser seg, skal rose seg av Herren, slik det står skrevet.

Så for deg som kanskje strever som jeg, med å kjenne meg "god nok"
Det er ikke hva Gud ser etter. Han til og med velger ut sånne som oss :-) 

Herre, jeg ber for dagen i dag. Jeg ber om at kunnskapen om deg må vokse i meg! Og i den som leser dette. Vi er ditt verk Herre, og i deg har vi vår rettferdighet, helliggjørelse og forløsning. (v.30)
Jeg ber om hjelp i dag, både til bønn og samtaler gjennom dagen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar