torsdag 4. april 2019

1.Sam 7

Samuel, virkelig en Guds mann! Og en fantastisk leder. 

 3 Samuel sa da til hele Israels folk: «Hvis dere vender om til Herren av et helt hjerte, så få bort de fremmede gudene og Astarte-bildene! Vend hjertet til Herren og tjen ham! Så skal han fri dere fra filisterveldet.»  

Og det gjorde de. 

7 Så snart filisterne fikk greie på at israelittene hadde samlet seg i Mispa, drog filisterfyrstene opp mot Israel. Da israelittene hørte det, ble de redde for filisterne 8 og sa til Samuel: «Hold ikke opp med å rope til Herren vår Gud for oss, så han berger oss fra filisterveldet.»  9 Da tok Samuel et ungt lam og ofret det som heloffer til Herren. Han ropte til Herren for Israel, og Herren svarte ham. 10 Mens Samuel bar fram brennofferet, rykket filisterne fram til kamp mot israelittene. Men den dagen sendte Herren et veldig tordenvær over filisterne og gjorde dem så forvirret at de tapte for israelittene.

Herren var så tydelig med i kampen! Tenk at vi har en Gud som er med å kjemper på vår side. Når Israel vendte om til Gud, hadde de en helt spesiell styrke. Vi kan også vende oss til Gud. Noen ganger for styrke, andre ganger for hvile. 

Jes 12 skriver;
Se, Gud er min frelse,
        jeg er trygg og frykter ikke.
        For Herren er min kraft og min styrke,
        og han er blitt min redning.
   
  3 Med glede skal dere øse
        vann av frelsens kilder.
   
  4 Den dagen skal dere si:
        Lovpris Herren og påkall hans navn!
        Gjør hans gjerninger kjent blant folkene,
        forkynn at hans navn er opphøyet!
   
  5 Syng for Herren, for han har gjort storverk,
        la det kunngjøres over hele jorden!


De ordene blir min takk og bønn i dag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar