torsdag 7. mars 2019

Rom 12

Ved Guds barmhjertighet formaner jeg dere, brødre, til å bære legemet fram som et levende og hellig offer som er til Guds behag. Det skal være deres åndelige gudstjeneste.  2 Og la dere ikke lenger prege av den nåværende verden, men la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til hans behag, det fullkomne.

Slik starter dagens kapittel. Vi er ånd, sjel og kropp, og Gud er opptatt av HELE meg. Det er lett å tenke at det er det åndelige livet som er viktig. Men alt påvirker alt. 
Jeg liker den første setningen som sier "Ved Guds barmhjertighet formaner jeg" Gud har omsorg for HELE meg. Fantastisk å tenke på.

Gud har også barmhjertighet og kjærlighet til HELE sin kirke, Kristi kropp. Paulus formaner;
 9 Vis oppriktig kjærlighet, avsky det onde og hold dere til det gode. 10 Elsk hverandre inderlig som søsken, sett de andre høyere enn dere selv. 11 Vær ivrige og bli ikke slappe, vær brennende i Ånden, tjen Herren! 12 Vær glade i håpet, tålmodige i trengselen, utholdende i bønnen. 13 Vær med å hjelpe kristne som lider nød, og legg vinn på gjestfrihet. 14 Velsign dem som forfølger dere, velsign, og forbann ikke. 15 Gled dere med de glade og gråt med dem som gråter. 16 Vis enighet, streb ikke etter det som er høyt, men hold dere gjerne til det lave, og vær ikke selvkloke. 17 Gjengjeld ikke ondt med ondt, legg vinn på å gjøre det som er rett for alle mennesker. 18 Hold fred med alle, om det er mulig, så langt det står til dere.

Måtte ta med det siste ordet i kapitlet også, for dette må jeg innrømme koster;
 21 La deg ikke overvinne av det onde, men overvinn det onde med det gode!

Hvor lett er det ikke å ta igjen med samme mynt... eller i det minste å kjenne det koker på innsiden? Men da er jeg jo overvunnet, og Gud har styrke å gi til å gjøre noe helt annet. Nemlig å overvinne det onde med det gode. Det kan til og med skape en "vinn - vinn" situasjon :-D

Herre, takk for Din barmhjertighet, kjærlighet og for den styrke Du gir. I dag har jeg lyst til å sette meg ned og bare drikke av Din kilde! Kjenne styrken komme til en ny hverdag. Takk for LIVET i Deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar