mandag 12. november 2018

Matt 1

Dagens kapittel starter med mange navn. Alle stamfedrene til Josef blir lest opp. En artig detalj som noen gjorde meg oppmerksom på, var dette verset;
17 Altså er det i alt fjorten slektledd fra Abraham til David, fjorten ledd fra David til bortføringen til Babylon, og fjorten ledd fra bortføringen og fram til Kristus.
Hos Gud er ingenting tilfeldig :-) 

En annen ting jeg gleder meg over, var at Josef så absolutt er involvert i det kallet Gud ga Maria. Rundt juletider hører vi mye om englebesøket Maria fikk. Men også Josef fikk englebesøk og sin bekreftelse fra Gud. Det måtte han jo også få, siden de to skulle gå sammen om oppgaven. Det ville vært alt for tøft for Josef, om han bare skulle høre dette gjennom Maria. Hvor lett ville det ikke da bli å tvile...?

20 Mens han nå tenkte på dette, viste en Herrens engel seg for ham i en drøm og sa: «Josef, Davids sønn! Vær ikke redd for å føre Maria hjem som din hustru. For barnet som er unnfanget i henne, er av Den Hellige Ånd. 21 Hun skal føde en sønn, og du skal gi ham navnet Jesus; for han skal frelse sitt folk fra deres synder.» 22 Alt dette skjedde for at det Herren har talt gjennom profeten, skulle oppfylles:
   
 23 Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn,
        og de skal gi ham navnet Immanuel
        – det betyr: Gud med oss.
   
 24 Da Josef våknet av søvnen, gjorde han som Herrens engel hadde pålagt ham, og tok sin trolovede hjem til seg.


Gud kalte dem begge til denne store oppgaven, og bli foreldre til kongenes konge, verdens frelser.

Herre, i dag ber jeg for alle i vår kirke, som har små eller store oppgaver. Velsigne dem, styrk dem og veiled dem slik du kan og vil. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar