lørdag 3. november 2018

En bolig for Gud

 (Del 32 i bibelleseplanen "Hvem jeg er i Kristus")

Ef.2;22
og gjennom ham blir også dere bygd opp til en bolig for Gud i Ånden.

1. Korinter 6:12-20
12Jeg har lov til alt, men ikke alt gagner. Jeg har lov til alt, men jeg skal ikke la noe få makt over meg. 10,23 13Maten er til for magen, og magen for maten. Ja, men Gud skal gjøre slutt på dem begge! Legemet er ikke til for hor; det er for Herren, og Herren er for legemet. 14Gud reiste Herren opp fra de døde, og ved sin kraft skal han også reise oss opp. Rom 8,11+; 1 Kor 15,12ff 15Vet dere ikke at deres legemer er Kristi lemmer? Vil du da ta Kristi lemmer og gjøre dem til en skjøges lemmer? Det må ikke skje! 12,27+ 16Eller vet dere ikke at den som holder seg til en skjøge, blir ett legeme med henne? Det er sagt: «De to skal være ett.» 1 Mos 2,24; Matt 19,5; Ef 5,31 17Men den som holder seg til Kristus, blir én ånd med ham. Joh 17,21ff 18Hold dere borte fra hor! All synd som et menneske ellers gjør, er utenfor kroppen. Men den som driver hor, synder mot sin egen kropp. 19Vet dere ikke at deres legemer er et tempel for Den Hellige Ånd som er i dere, og som dere har fått av Gud? Dere tilhører ikke lenger dere selv: 3,16+; Joh 2,21 20Dere er kjøpt, og prisen betalt. Bruk da legemet til Guds ære!

Tenk at vi er en bolig for Gud. Så nære vil han være oss. 
Hvor god er jeg til å ta vare på denne boligen...? Det er utfordringen.
Men her ligger en velsignelse også. Verset jeg startet med forteller at vi gjennom Ham blir bygd opp til en bolig for Gud. Og siste vers forteller at vi er kjøpt, og prisen betalt. Vi tilhører Ham.

Herre, takk for at du stadig bygger på din bolig, slik du vil ha den. Hjelp oss å være et materiale som lar seg forme av Deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar