tirsdag 23. oktober 2018

Frelst

(Del 21 i bibelleseplanen "Hvem jeg er i Kristus")

Når jeg sier at jeg er frelst av nåde, så tenker jeg jo på at Jesus har reddet meg fra det onde og gitt meg et nytt liv. 

Men når vi i det daglige hverdagsspråket snakker om å være frelst, så handler det om å være ivrig oppslukt av noe. Og jeg må med et smil innrømme at det også dekker. Jepp, jeg er frelst :-D Helfrelst. Men frelsen i Jesus har en helt annen verdi enn bare det å være "ivrig opptatt av"  Bibelen forteller;

Ef.2
8For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave. Rom 1,16f; Gal 2,16 9Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal rose seg. 


Rom 3;9-28
9 Hva skal vi da si til dette? Står saken bedre for oss jøder enn for andre? Nei, på ingen måte! Vi har jo allerede anklaget både jøder og grekere for at de alle er under syndens makt. 10 For det står skrevet:
        Det finnes ikke én som er rettferdig, ikke en eneste.
 11 Det finnes ikke én som er forstandig,
        ikke én som søker Gud.
   
 12 Alle er kommet på avveier, alle er fordervet,
        det finnes ikke én som gjør det gode, ikke en eneste.
   
 13 Deres strupe er som en åpen grav,
        de har falske ord på tungen,
        under leppene har de ormegift,
   
 14 i munnen forbannelser og harde ord. 15 De er raske på foten når de vil utøse blod, 16 ødeleggelse og elendighet følger i deres spor. 17 Fredens vei kjenner de ikke,18 og frykt for Gud vet de ikke av.
   
 19 Vi vet at alt det som loven sier, gjelder dem som har loven, for at hver munn skal tie og hele verden stå skyldig for Gud. 20 Ikke noe menneske blir rettferdig for Gud på grunn av gjerninger som loven krever. Ved loven lærer vi synden å kjenne.
   
 
Rettferdighet ved troen 
21 Men nå er Guds rettferdighet blitt åpenbart uavhengig av loven. Om den vitner loven og profetene. 22 Dette er Guds rettferdighet som gis ved troen på Jesus Kristus, til alle som tror. Her er det ingen forskjell, 23 for alle har syndet, og de har ingen del i Guds herlighet. 24 Men ufortjent og av hans nåde blir de erklært rettferdige på grunn av forløsningen i Kristus Jesus. 25 Ham har Gud stilt synlig fram for at han ved sitt eget blod skulle være et sonoffer – for dem som tror. Slik ville Gud vise sin rettferdighet. For tidligere hadde han i sitt tålmod båret over med de syndene som var begått. 26 Men i vår tid ville han vise sin rettferdighet, både at han selv er rettferdig, og at han erklærer den rettferdig som tror på Jesus.27 Hvor er så det vi kan rose oss av? All ros er utelukket! Etter hvilken lov? Gjerningenes lov? Nei, etter troens lov. 28 For vi mener at mennesket blir rettferdig for Gud ved tro, uten lovgjerninger. 

På tross av elendigheten som ble beskrevet i v.11-18, så ga Gud alt for å frelse oss. Han elsker oss på tross av... hvilken Gud vi har! Han ser så mye mer enn det vi ser. Tenk at han så et godt potensiale midt i det elendige. Verdt å elske. 

I dag vil be om hjelp til å være en som virkelig ser det gode i de jeg møter. Ja, være slik at de jeg møter kjenner seg gode sammen med meg. Vi er kalt til å elske. Og Gud lengter etter å frelse og elske. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar