mandag 15. oktober 2018

Forseglet med Den Hellige Ånd

(Del 13 i bibelleseplanen "Hvem jeg er i Kristus")

Gud har gitt meg Den Hellige Ånd - det var også et viktig løfte Jesus ga (Joh 14)

 26 Men talsmannen, Den Hellige Ånd, som Faderen skal sende i mitt navn, han skal lære dere alt og minne dere om alt det jeg har sagt dere.

I Ef.1 får vi høre at vi er merket med et seil; Den Hellige Ånd som er pantet på vår arv, og at vi er forseglet med Den Hellige Ånd. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal tolke de ulike uttrykkene.... men jeg vet i alle fall at Den Hellige Ånd er en utrolig viktig del av kristenlivet. Vi klarer oss ikke uten, så et sterkt løfte om Den Hellige Ånd er stort.

 13 I ham er også dere kommet til tro
        da dere hørte sannhetens ord,
        evangeliet om deres frelse.
        I ham er dere blitt merket med et segl,
        Den Hellige Ånd som var lovt,
   
 14 og som er pantet på vår arv,
        inntil forløsningen kommer for Guds folk,
        til pris og ære for hans herlighet.
 

Dagens tekst bygger også på Rom.8;9-17 Her må jeg innrømme at det var ganske sterke ord, og jeg måtte lese dem et par ganger. Uttrykkene er kanskje harde, men den forteller også at Den Hellige Ånd vil hjelpe oss til det gode livet Gud ønsker for oss. Kristenlivet handler ikke bare om hva Gud gir til oss. Det handler også om hva vi gjør med dette. 

 9 Men dere er ikke i den syndige natur; dere er i Ånden, så sant Guds Ånd bor i dere. Den som ikke har Kristi Ånd, hører ham ikke til. 10 Dersom Kristus bor i dere, er nok kroppen død på grunn av synden, men ånden er levende fordi dere er rettferdige for Gud. 11 Han reiste Jesus opp fra de døde, og dersom hans Ånd bor i dere, skal han som reiste Kristus opp, også gi deres dødelige legeme liv ved den Ånd som bor i dere.
   
 12 Derfor, brødre, skylder vi ikke den onde natur noe, så vi skulle leve etter den.13 For hvis dere lever etter den, må dere dø. Men hvis dere ved Ånden dreper kroppens onde gjerninger, skal dere leve. 14 Alle som drives av Guds Ånd, de er Guds barn. 15 Dere har ikke fått trelldommens ånd, så dere igjen skulle være redde. Dere har fått barnekårets Ånd som gjør at vi roper: «Abba, Far!» 16 Ånden selv vitner sammen med vår ånd og sier at vi er Guds barn. 17 Men er vi barn, da er vi også arvinger. Vi er Guds arvinger og Kristi medarvinger, så sant vi lider med ham; så skal vi også få del i herligheten sammen med ham.

Herre, dagens bønn er en stor takk for Den Hellige Ånd, og en bønn om at jeg må være åpen for det Den Hellige Ånd viser meg og forteller meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar