tirsdag 26. juni 2018

Ap gj 13

Det er virkelig spennende å lese apostlenes gjerninger. Deres sterke tro, deres iver, deres mot og deres myndighet. 

Når Paulus vitner i dagens kapittel, møter han en som motarbeider ham skikkelig. Det er her jeg ser hans myndighet 

 9 Da ble Saulus, som også het Paulus, fylt av Den hellige ånd. Han så trollmannen rett inn i øynene 10 og sa: «Du djevelens sønn, full av all slags svik og ondskap, en fiende av alt som er rett, skal du aldri holde opp med å gjøre Herrens rette veier krokete? 11 Se, nå legger Herren sin hånd på deg: Du skal være blind en tid og ikke se solen.» Straks falt det skodde og mørke over ham, og han famlet omkring og lette etter noen som kunne leie ham. 

En viktig detalj da, at han ble fylt av Den Hellige Ånd. Det er jo fort gjort å gjøre det fylt av vrede... hm.. og da kan man fort si noe man ikke skulle sagt - sant? Jeg er likevel imponert over det Paulus gjør. Han lar seg ikke kue, samtidig handler han rett.

Paulus fortsetter å forkynne evangeliet, og mange kommer til tro. 
38 Og nå skal dere vite, brødre, at ved ham blir tilgivelse for syndene forkynt dere. Det Moseloven ikke kunne frikjenne dere for, 39 det skal enhver som tror, bli frikjent for på grunn av ham. 

Men det er også de som forkaster det hele, og som til og med setter igang med forfølgelse. Også her, midt oppi dette, blir jeg målløs av deres mot!
49 Herrens ord ble spredt over hele området.50 Men jødene fikk hisset opp de fornemste blant de gudfryktige kvinnene og de fremste mennene i byen, og de fikk i gang en forfølgelse av Paulus og Barnabas, som ble jaget bort fra området. 51 Da ristet de støvet av føttene mot dem og dro til Ikonium. 52 Men disiplene ble fylt av glede og Den hellige ånd.

Også i dag vil jeg be for din kirke. Vi trenger mer av Den Hellige Ånd, til å veilede oss, vise oss mer av hvem Du er, og hvem vi er i Deg. Gi oss visdom til å være myndig på en rett måte, der det trengs. Og enda mer; iver etter å dele ditt glade budskap :-D frelse for den som tror. Nåde til den som trenger det!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar