lørdag 5. mai 2018

1.Joh 5

Johannes fortsetter i dagens kapittel, å snakke om kjærligheten. Det henger sammen, sier han, kjærligheten til Gud, til Ordet og til hverandre.
den som elsker Gud, elsker også det som er født av ham.  2 Kjennetegnet på at vi elsker Guds barn er om vi elsker Gud og holder hans bud.

Han fortsetter å snakke om livet med stor L :-D
 11 Og dette er vitnesbyrdet: Gud har gitt oss evig liv, og dette liv er i hans Sønn. 12 Den som har Sønnen, eier livet, men den som ikke har Guds Sønn, eier ikke livet.

Så dukker det plutselig opp et vanskelig tema som jeg ikke helt forstod.
Det finnes synd som fører til død, men jeg taler ikke om bønn for den. 17 All urett er synd; men ikke all synd fører til død.

Det var jo alvorlige vers, og hvilken synd er det som fører til død? Til død altså..? Jeg måtte google litt på dette, og oppdaget følgende;
I Joh 3;14 leser vi "Vi vet at vi har gått over fra døden til livet, fordi vi elsker brødrene. Den som ikke elsker, blir i døden"
Åp 3;1 sier "Jeg vet om dine gjerninger, at du har navn av at du lever, men du er død"


Det handler altså om en åndelig død...og det er alvorlig nok. Ikke minst når jeg ser hvordan menigheten i åpenbaringen faktisk trodde at de var levende. Eller, var det mer snakk om å late som, at de ikke tok tak i det de faktisk så? De hadde navn av å være levende, men var død.

Jeg fikk lyst til å legge ved Jostein Nielsen sin bloggpost over samme kapittel. Han skriver oppmuntrende "Så lenge det er huff er det håp" Jeg begynner å ane hva Johannes mener når han skriver dette;
 16 Dersom noen ser sin bror begå en synd som ikke fører til død, da skal han be for ham, og Gud skal gi ham liv – så sant han ikke er av dem som synder til døden. 

Å synde til døden betyr å ta valget bort fra Gud, og leve uten han. Men så lenge vi kjenner lengsel etter å være Guds barn, og leve i Ham, så er han barmhjertig og nådig og tilgir.

Så kommer kanskje et vanskelig vers til;
18 Vi vet at den som er født av Gud, ikke synder; for han som er født av Gud, bevarer ham, og den onde rører ham ikke. 
Men les det en gang til, så kanskje du også ser trøsten i det? Gud vil bevare oss. Den onde har ingen makt over oss. Vi har LIVET i HAM.

I Joh.15;3 sier Jesus "Dere er alt rene på grunn av de Ord jeg har talt til dere
I dag vil jeg takke for Livet i Ordet - livet i Gud. Takk for livet jeg har i Deg, Herre, av bare nåde.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar