søndag 8. april 2018

Josva 11

Det ser ut til å være siste kamp for å innta det nye landet helt, i dagens kapittel. Og den var ikke liten den heller;

4 De dro ut med troppene sine, en stor hær, tallrik som sanden på havets bredd, og med en stor mengde hester og vogner.  5 Alle disse kongene dro i følge til Merom-elven og slo felles leir der for å gå til kamp mot Israel.

Så tallrik som sanden på havets bunn.... skulle tro det tok motet fra Israel som allerede hadde kjempet flere kamper? Men Gud oppmuntret dem, og de vant igjen.

   
  6 Da sa Herren til Josva: «Vær ikke redd for dem! I morgen på denne tid skal jeg sørge for at de ligger falne foran israelittene. Du skal skjære over hasene på hestene og brenne opp vognene deres.»  7 Josva og hæren hans overrumplet dem ved Merom-elven og gikk til angrep på dem.  8 Herren overga dem i Israels hender. 


Det er blodig alvor, klarer ikke å la være å se det.... fienden utryddes fullstendig. Ingen levende igjen i disse byene...
Vanskelig å forstå at dette var Guds vei - men på den annen side, så var det slik de inntok landene på den tiden. (Krig er, om jeg skal være ærlig, minst like ille i dag) Kongene som gikk i mot Israel hadde nøyaktig samme hensikt. Men Israel hadde Gud på sin side. En styrke ingen kunne slå.

Nå ser det ut til at de har kommet i mål;
 23 Så tok Josva hele landet, slik Herren hadde sagt til Moses. Og Josva lot israelittene få det til eiendom, hver stamme sin del. Og så fikk landet hvile fra krigen.


Å ha Gud på sin side i kampen er den beste styrke man kan ha. Vi har mange kamper i livet, både fysisk, psykisk og åndelig. Og Gud som elsker oss, Han vi gi oss styrke når vi holder oss nær til Ham. Vi kan vinne seire - mange seire - om vi søker på rette sted!

Jeg løfter mine øyne mot fjellene.
          Hvor skal min hjelp komme fra?
          
   
  2 Min hjelp kommer fra Herren,
          himmelens og jordens skaper.


(salme 121)

(Vil gjerne legge til at én av måtene Gud kan gi hjelp på, er å ĺede til den rette hjelpa. Det kan være et annet menneske, en ny situasjon, en god lege eller psykolog, eller kanskje bare nye tanker eller nye oppdagelser. Det viktigste er å søke Gud først, han som kjenner og vet alt)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar