torsdag 25. januar 2018

Jon 5

En veldig kjent historie fra dagens kapittel. Betestadammen. Hver morgen fikk dammen besøk av en engel som rørte i vannet, og den første som kom ut i dammen ble helbredet - uansett sykdom.
Mange syke lå rundt der og håpet at akkurat DE skulle få være den heldige.... 
En mann hadde vært syk i 38 år.... Han hadde håp (siden han jo lå der) men samtidig var han motløs, for hvordan i all verden skulle han klare å komme ned til vannet. 

Da kom Jesus og gjorde noe han absolutt ikke hadde ventet. Det ble hans tur denne dagen - og det til og med uten å gå i vannet :-D

En annen fantastisk ting som skjer her, er at Jesus gir ham det på tross av sin vantro. 

 5 Det var en mann der som hadde vært syk i trettiåtte år.  6 Jesus så ham ligge der og visste at han hadde vært syk lenge, og han sa til ham: «Vil du bli frisk?» 7 Den syke svarte: «Herre, jeg har ingen som kan få meg ned i dammen når vannet er rørt opp. Og når så jeg kommer, er det alltid en annen som går uti før meg.» 8 Da sier Jesus til ham: «Stå opp, ta båren din og gå!»  9 Og straks ble mannen frisk; han tok båren og gikk.

Fantastisk? Jesu hjertelag!

Men hjertelaget telte visst ikke helt for de skriftlærde... det gikk jo ikke helt i tråd med bud og regler skal du vite... Jesus skulle visst vist sitt hjertelag på en annen dag. Og den friske mannen, han skulle jo ikke arbeide denne dagen (ved å bære sin seng) Tenk når virkelig lykke ikke er tillat på enkelte dager..?
Vi kan smile av det, men det var alvor for dem.

Jesus understreker likevel at dette virkelig er Guds vilje - ja Guds vilje er til og med mer enn dette;

20 For Faderen elsker Sønnen og viser ham alt det han selv gjør. Og han skal vise ham større gjerninger enn dette, så dere skal undre dere.

I slutten av kapitlet blir Jesus veldig tydelig på hvem han er - men de forstår det ikke.

 39 Dere gransker skriftene, fordi dere mener at dere har evig liv i dem – og nettopp de vitner om meg! 40 Men dere vil ikke komme til meg slik at dere kan ha liv.
 46 Hadde dere trodd Moses, hadde dere også trodd meg. For det er om meg han har skrevet. 

Jesus, takk for Ordet ditt. Hjelp meg å forstå det jeg trenger å forstå - så Ordet virkelig gir det liv du forteller om!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar