torsdag 14. desember 2017

Hos 12

Nok en gang hører vi om straff og konsekvenser i dagens profetkapittel

Efraim omringer meg med løgn,
        Israels ætt med svik.
        Juda holder ikke fast ved Gud,
        han som er hellig og trofast.

Litt av et vers å sitere kanskje... men det fikk meg til å tenke litt generelt om mennesker. Det er så mange som lider, enten fullstendig ufortjent, eller pga konsekvenser av valg de har tatt. For selv om verden er et godt sted å være for mange, så er det dessverre et sant helvete for andre...

Jeg blir nesten skamfull når jeg tenker på mine trivielle problemer når jeg vet at andre har det så vanvittig tøft. Jeg tror Gud er den samme i dag, at han kjenner både stor sorg og harme over ondskapen som skjer blant menneskene. 

I kjærlighet har han sendt løsningen - JESUS - og det er vår oppgave å fortelle om den. Jeg skulle ønske jeg syntes det var lettere å gjøre det...

Herre, takk for at du har gjort mer enn å sende oss - du utruster oss også! Hjelp meg Herre, til å bli bedre på å formidle det GODE BUDSKAP. Herre, spesielt ber jeg for alle som er i din tjeneste i vanskelige områder. Jeg tenker på rusmiljøer, blant gatebarn, i kriminelle miljøer, i fattige områder, i krigsområder.... Takk for at du har oversikt Herre. Jeg ber også at du, høstens Herre, skal sende flere arbeidere. (Luk.10:2)

Lurer på om jeg ser hvor jeg skal gå i 2018? Er jeg våken og klar for oppgaven? Våger jeg "å gå på vannet"...? Jeg er dessverre ingen tøffing, men jeg har tro på en Gud som utruster, bare jeg sier ja :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar