tirsdag 31. oktober 2017

5.Mos 15

"Hvert 7. år skal du ettergi gjeld" - slik starter dagens kapittel. Kanskje jeg skulle sende dette verset til banken min...? (leer) Neida, klart det ikke funker sånn. 

Når bakgrunnen for denne loven kommer, kjenner jeg likevel at Guds tanke er GOD. 
  7 Om det er en fattig blant dine landsmenn i en av byene i det landet Herren din Gud vil gi deg, da skal du ikke være hardhjertet og ikke lukke hånden for din fattige bror.  8 Nei, du skal åpne din hånd for ham og låne ham alt det han trenger.
 11 Det vil alltid være fattige i landet, og derfor påbyr jeg deg: Lukk villig opp hånden for din bror, for de nødlidende og fattige i landet ditt! 

Det er også verdt å tenke på i forhold til det jeg selv låner bort. Nå forventer jeg å få det tilbake. Lånt er jo lånt. Men om jeg ikke skulle få det tilbake, så er ettergivelse bedre enn å stadig gå å tenke på det. Eller som en annen har sagt "lån ikke bort mer enn du kan gi bort..." Sikkert lurt :-)

Det var også en som sa at alt vi eier, har vi selv fått en gang. Som en gave fra Gud. Har jeg ikke jobbet og tjent penger til det selv kanskje...? Jo, men hvem har gitt meg liv og helse, og åpent veier for meg til denne jobben? Gud gir, ja mer gavmild enn ham går det ikke an å bli. Han som ga seg selv for oss. Kan vel si at dagens motto og oppmuntring fra Gud er; Vær raus :-D

Det var vanlig med slaver også på den tiden. Også de hadde Gud i tankene og sa at de skulle settes fri det 7. året. (v.12)

Ja, Guds taner er gode for oss. Jeremia sier i kap 29
 11 For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar