lørdag 7. oktober 2017

5.Mos 10

Dagens kapittel starter med å fortelle historien om paktkisten med stentavlene i. Vi får også høre at Aron dør, og at hans sønn blir prest etter ham, og at Levis stamme får hovedansvaret for paktkisten og stå i Herrens tjeneste.

Siste del var så bra at jeg velger å sitere den. Den har riktignok sterke ord og uttrykk...men summen av dem er god. 

17 For Herren deres Gud er Gud over alle guder og Herre over alle herrer, den store, mektige og fryktinngytende Gud, som ikke gjør forskjell på folk og ikke tar imot bestikkelser. 18 Han hjelper farløse og enker til deres rett og elsker innflytterne, så han gir dem mat og klær. 19 Derfor skal også dere elske innflytterne, for dere var selv innflyttere i Egypt.
   
 20 Herren din Gud skal du frykte. Ham skal du tjene og holde fast ved, og ved hans navn skal du sverge. 21 Han er din ære, han er din Gud, som har gjort disse store og skremmende gjerninger for deg, som du har sett med egne øyne. 22 Dine fedre var sytti i tallet da de drog ned til Egypt. Men nå har Herren din Gud gjort deg like tallrik som stjernene på himmelen.


Han elsker ikke bare Israel, selv om de er det utvalgte folket. Han elsker innflytterne også. 
Og Israelsfolket, de som var beskrevet som stridlynte og vanskelige, de ble av nåde velsignet og vokste stooort.

Kjenner jeg fikk lyst til å be for menigheten i dag. Det er nok litt "stridlynt" og vanskelig der også i blant.... men det er DIN menighet Gud, og den er elsket av deg. Jeg ber for den, at den skal vokse. Herre vi trenger deg, og vi trenger en menighet som vokser. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar