fredag 7. juli 2017

Luk 16

Dagens kapittel starter med overskriften "Den kloke forvalteren" Nå var han ikke så klok i utgangspunktet antar jeg, for han var i ferd med å miste jobben pga et dårlig rykte. Han ble likevel kalt for klok for sin reaksjon :-)

 8 Herren gav den uærlige forvalteren lovord fordi han hadde stelt seg klokt, og han sa: Denne verdens barn er flinkere til å ordne seg med hverandre enn lysets barn. 

Lurer på hva han mente her....? Kanskje noe av dette...?

14 Fariseerne, som var pengekjære, hørte alt dette, og de hånte Jesus. 15 Da sa han til dem:
        Dere vil ha folk til å tro at alt står rett til med dere, men Gud kjenner hjertene deres.


Til slutt kommer en lignelse om den rike mannen og Lasarus. Den ene hadde all luksus her på jorden, uten å hjelpe den syke og fattige som hadde det så vondt rett utenfor hans dør.
I evigheten ble det tvert om... Dvs, da kunne de ikke hjelpe hverandre.


Denne lignelsen forteller mer enn om evigheten. For situasjoner kan snu også her på jorden. Det er det mange som har erfart. 

Den kloke forvalteren ble en hjelper for at han selv skulle få hjelp senere. Også det er en egoistisk tankegang, men likevel bedre enn å bare å beholde alt til seg selv.

Det beste er å koke det hele ned til dette; "Vær raus, vær hjelpsom, tenk på andres beste - uavhengig av hva jeg får tilbake" Tror det er vårt kall nr 1.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar