torsdag 25. juni 2020

Esekiel 12

Oppgaven til profeten fortsetter i dagens kapittel. Han skal vise sitt oppdrag både gjennom handling og tale.

 3 Men du, menneske, rust deg ut som om du skal bli bortført, og dra av sted om dagen, like for øynene på folk. Dra bort fra ditt hjem til et annet sted, mens de ser på. Kanskje de da får åpnet øynene selv om de er en trassig ætt.  4 Det du vil ha med deg når du drar bort, skal du bære ut om dagen like for øynene på folk. Og om kvelden skal du dra av sted, mens de ser på, lik folk som blir ført bort.  5 Bryt deg et hull i veggen og bær sakene ut gjennom det, mens de ser på.  6 Du skal løfte dem opp på skulderen like for øynene på folk, og når det blir mørkt, skal du bære dem bort. Ansiktet ditt skal du dekke til så du ikke kan se landet. Slik gjør jeg deg til et tegn for Israels ætt.

11 Og du skal si: Jeg er et tegn for dere. Det som jeg har gjort, skal skje med folket i byen. De skal føres som fanger til fremmed land. 


 21 Herrens ord kom til meg, og det lød så: 22 Menneske! Hva er det for et ordtak dere har i Israels land? Dere sier: «Dagene går, og alle syner slår feil.» 23 Nå skal du si til dem: Så sier Herren Gud: Jeg vil gjøre slutt på dette ordtaket, så de ikke skal bruke det mer i Israel. Ja, du skal si til dem at tiden nærmer seg da alt som er åpenbart i syner, skal bli oppfylt.

 26 Herrens ord kom til meg, og det lød så: 27 Menneske! Israels-ætten sier: «Det synet han har, gjelder langt fram i tiden; det er fjerne tider han spår om.» 28 Derfor skal du si til dem: Så sier Herren Gud: Det jeg har sagt, skal ikke utsettes lenger. Når jeg taler et ord, skal det settes i verk, lyder ordet fra Herren Gud.

Det er noe gjenkjennende med dagens tekst. Også vi har hørt syner som har slått feil... At Jesus kommer igjen tror vi på, men vi vet ikke når. 
Herre, jeg ber for ditt folk - både i Israel og i verden rundt. Alle dine barn som er nære og langt borte. Åpne våre øyne og ører så vi ser og forstår hva du vil si oss. Enda en gang vil jeg be som David i salme 139

 23 Ransak meg, Gud, og kjenn mitt hjerte,
        prøv meg og kjenn mine tanker.
   
 24 Se om jeg er på den onde vei,
        og led meg på evighetens vei.


Jeg ber videre med Jes.50;4

Herren Herren har gitt meg en disippeltunge,
så jeg skal kunne styrke den trette med mine ord.
Han vekker mitt øre hver morgen,
han vekker det for at jeg skal høre som disipler hører.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar