fredag 17. april 2020

Ef.4

2. Vær ydmyke, ta dere ikke til rette, strekk dere langt så dere bærer over med hverandre i kjærlighet. 3. Legg vinn på å bevare Åndens enhet, i den fred som binder sammen: 4. Ett legeme, én Ånd, likesom dere fikk ett håp da dere ble kalt, 5. én Herre, én tro, én dåp, 6. én Gud og alles Far, han som er over alle og gjennom alle og i alle.

Slik åpner dagens kapittel. Jeg merker omsorgen i ordene, samtidig som jeg også sørger over at vi er så splittet (mange ulike kirkesamfunn) Jeg skulle ønske vi i enda større grad hadde klart å finne tilbake til en sterkere enhet. 
Vi HAR samme Gud og Far, på tross av ulike måter å tolke og forstå på...

Paulus fortsetter med sine formaninger og gode råd;

11. Det er han som gav sine gaver: Han satte noen til apostler, noen til profeter, noen til evangelister, noen til hyrder og lærere. 12. Han gjorde det for å utruste de hellige så de kan utføre sin tjeneste, og Kristi legeme kan bygges opp

15. Vi skal være tro mot sannheten i kjærlighet og i ett og alt vokse opp til ham som er hodet, Kristus. 16. Fra ham kommer hele legemets vekst; det sammenføyes og holdes sammen av hvert støttende bånd, alt etter den oppgave som er tilmålt hver enkelt del, og slik vokser legemet og blir bygd opp i kjærlighet.

31. Slutt med all slags hardhet, hissighet, sinne, skrål og spott og all annen ondskap. 32. Vær gode mot hverandre, og vis medfølelse, så dere tilgir hverandre slik Gud har tilgitt dere i Kristus.

Herre, i dag vil jeg gjerne be for din menighet. Takk for at du er Frelser og Gud på tvers av kirkesamfunn. Vi har nok ulike "merkelapper" og ulike meninger, men det finnes bare EN GUD! Du er hodet over DIN kirke, og den har mange navn :-) Må Du hjelpe oss Herre, til større enhet og samarbeid. Fyll oss med din kjærlighet. 


Mester og Herre, Frelser og Gud
La dine barn være ett
Bind oss i sammen med fredens bånd
Fyll oss med din kjærlighet

Jesus du sa oss så klart
hvilken plan og vilje du har
Du ba om enhet blant dine barn
Åh, må din bønn snart få svar

Se til ditt folk kjære Far
se hvor splittet din menighet er
Åh må din kropp komme i funksjon
Se til vår nød Jesus kjær

Mester og Herre, Frelser og Gud
La dine barn være ett
Bind oss i sammen med fredens bånd
Fyll oss med din kjærlighet

Gjennom vår enhet i deg
skulle verden se hvem du er
Så la alle murer få falle ned
Fyll oss med din kjærlighet

Mester og Herre, Frelser og Gud
La dine barn være ett
Bind oss i sammen med fredens bånd
fyll oss med din kjærlighet

(Arnold Børud)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar