onsdag 24. oktober 2018

Guds verk, skapt i Kristus Jesus

(Del 22 i bibelleseplanen "Hvem jeg er i Kristus")

Ef.2;10
For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle gå inn i dem.

2.Kor.5
14For Kristi kjærlighet tvinger oss. Vi vet at én er død for alle, derfor er de alle døde. 15Og han døde for alle, for at de som lever, ikke lenger skal leve for seg selv, men for ham som døde og stod opp for dem. Rom 14,7f; 1 Tim 2,6
16Så kjenner vi ikke lenger noen bare slik mennesker gjør. Og har vi kjent Kristus slik, gjør vi det ikke lenger. 17Derfor, hvis noen er i Kristus, er han en ny skapning. Det gamle er borte, se, det nye er blitt til. Gal 6,15; Ef 4,24 18Men alt er av Gud, han som ved Kristus forsonte oss med seg selv og gav oss forsoningens tjeneste. Rom 5,10 19Det var Gud som i Kristus forsonte verden med seg selv, slik at han ikke tilregner dem deres misgjerninger, og han overgav ordet om forsoningen til oss. Rom 3,24f; Kol 1,19f 20Så er vi da utsendinger for Kristus, og det er som om Gud selv formaner gjennom oss: Vi ber dere på Kristi vegne, la dere forsone med Gud! Jes 52,7; Luk 10,16 21Han som ikke visste av synd, har han gjort til synd for oss, for at vi i ham skulle få Guds rettferdighet.

Dagens Ord gjør meg varm av glede og takknemlighet. Gud har vist sin nåde, godhet og kjærlighet til meg. Han lengter etter å gi  det til flere, derfor ga han oss forsoningens tjeneste. At vi skulle dele det videre, det vi har fått. Og hvem Gud er.

Også i dag ber jeg for min familie. For vår kirke. For vårt sted; ÅROS 
Jeg ber spesielt for oss i Åros som har fått forsoningens tjeneste. Takk at du elsker oss og utruster oss. Du som har skapt i oss oss dette nye livet i deg. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar