lørdag 16. januar 2016

Dom.4

Du kan lese hele teksten her

Dagens kapittel hadler igjen om krig... en del av historien dessverre - både i gammel og nyere tider. Det som er vanskelig å forstå, er at bibelen forteller at Gud selv "ga dem i deres hånd"..

Det som var litt spennende i dette kapittlet, er at kvinnen er i hovedfokus her :-) Både som den kloke dommeren, og som seierskvinnen. Jeg tror, at i Guds øyne er mann og kvinne likeverdig! At det hele ble så mannsdomminert tror jeg ikke var Guds tanke.

Hvem er Gud i det gamle testametet - og hvem er han i det nye? Er han virkelig den samme? Han sier det i alle fall selv.
Jeg ser i alle fall den trofaste Gud, både i det gamle og det nye testamentet. Jeg ser rett som det er, hans nåde mot sitt folk. Og selv oppdager de ofte Guds kjærlighet - og har selv Ham kjær.

Men hvem var Gud for de andre? Hva var de andre for Gud - siden han kunne sende dem i døden..? Kanskje det bare var tide? At det stod om livet for Israel? Dem eller Israel? De kriget jo om land og rettigheter.

Nei, det er ikke alltid så lett å forstå historien - hverken den urgamle eller den gamle... eller nåtidens kriger og konflikter.

Men takk for din trofasthet Gud. At du går med gjennom alt. Og at du vil hjelpe oss til seier!

(bloggpost om samme kapittel fra 2018)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar