fredag 2. juni 2023

Herren er min Hyrde

 Esekiel har gjennom flere kapitler snakket om alvoret i kallet. Esekiel ble kalt til å advare. Vi er kalt til å dele budskapet om Guds frelse.
I dagens kapittel, Esek 34,  profeterer Esekiel om dårlige hyrder..

1Herrens ord kom til meg, og det lød så: 2Menneskesønn! Profeter mot Israels hyrder. Profeter og si til dem, til hyrdene: Så sier Herren Herren: Ve Israels hyrder, som røkter seg selv! Er det ikke hjorden hyrdene skal røkte? Jes 56:11. Jer 23:1 ff. Sak 11:17. 3Dere eter fettet, og dere kler dere med ullen. Det fete slakter dere, hjorden røkter dere ikke. 4Det svake har dere ikke styrket, det syke har dere ikke legt. Det som er brutt ned har dere ikke forbundet, det bortdrevne har dere ikke ført tilbake, og det fortapte har dere ikke oppsøkt. Men med vold og med hardhet har dere hersket over dem. 45:9. Sak 11:15,16. 1Pet 5:3.


I samme kapittel forteller Gud hvem HAN ER;

11For så sier Herren Herren: Se, jeg kommer og vil spørre etter min hjord og se til dem.

12Som en hyrde ser til sin hjord på den dagen han er iblant sine spredte får, slik vil jeg se til mine får og redde dem fra alle de stedene hvor de ble spredt den dagen det var skyer og skodde. 30:3. Luk 15:4. Matt 9:36. 18:12. 13Jeg vil føre dem ut fra folkene og samle dem fra landene og føre dem til deres eget land. Og jeg vil røkte dem på Israels fjell, i dalene og på alle de stedene i landet hvor de bor. 14På en god beitemark vil jeg la dem beite, på Israels høye fjell skal deres havnegang være. Der skal de hvile på en god havnegang, og på en fet beitemark skal de beite på Israels fjell. Sal 23:2. Joh 10:9. 15Jeg vil selv være hyrde for min hjord og selv la den hvile, sier Herren Herren. 16De fortapte vil jeg oppsøke, og de bortdrevne vil jeg føre tilbake, og de nedbrutte vil jeg forbinde, og de syke vil jeg styrke.

Takk Herre, at Du er min hyrde! Jeg ber for våre ledere, at de skal være lydhøre mot deg og bli gode ledere etter ditt hjerte. Ledere som ikke sprer, men som samler dine.
Jeg vil fortsette å be om at Du veileder og bevarer mitt hjerte så også jeg kan høre hva Du vil! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar