søndag 26. februar 2023

Herre, jeg velger Deg

 Har du noen favoritt vers i bibelen? Er du som jeg, har du mange (leer) Bibelen er jo en juvel, full av skatter. Ett av mine mange favoritt vers står som tekst under bildet som står øverst i bloggen. Toppbildet.

Jeg fant dine ord og åt dem,

de var til glede for meg.

Og det var en fryd for mitt hjerte

at ditt navn er nevnt over meg,

Herre, Allhærs Gud. (Jer 15;16)


Jeg har elsket dette verset fordi dette er hva jeg føler for Guds Ord. Kjenner jeg blir glad hver gang jeg leser det. Men jeg hadde helt glemt hvilken sammenheng det stod i... For dette kapitlet er egentlig et skikkelig trist kapittel som starter slik;

1Herren sa til meg: Om så Moses og Samuel trådte fram for meg, ville jeg ikke ha medkjensle med dette folket. Send dem bort fra meg, la dem fare! 

Og Gud sparer ikke på kruttet i sin tale om hva som skal hende dem... Det er vondt å lese, men det kommer også fram at Gud har prøvd flere ganger å rekke fram sin hånd - men de ville ikke vende om.

Jeg tenkte på stakkars Jeremia som måtte bære fram et slikt budskap. Det kostet - så klart!

10Ve meg, min mor, ¬at du fødte meg,
en mann som alle her i landet
ligger i strid og trette med.
Jeg skylder ingen noe,
og ingen står i gjeld til meg;
enda forbanner de meg alle. 
Job 3,3; Jer 11,18ff; 20,1ff; 26,7ff
11Sannelig, sa Herren,
jeg vil fri deg ut,
så det kan gå deg vel.
Jeg lar fienden bønnfalle deg
i nødens og trengselens tid. 

Gud forkastet det ulydige folket, men han tok vare på Jeremia, midt i hans strevsomme og vanskelige oppdrag. Og det er i denne sammenhengen at Jeremia synger ut dette vakre verset. Guds Ord betyr ALT for ham - selv når han står alene.

Kjære Far - i alle år har jeg vært urolig for hva alle andre måtte tenke og mene. Men jeg merker også hvordan alderen gjør at jeg blir mer modig :-) Jeg har blitt tøffere på dette området. Jeg er så takknemlig for at Du har tatt vare på meg i min svakhet - at jeg hele livet har fått være Ditt barn. Av bare nåde! Måtte Du fortsette å styrke og bevare mitt hjerte. For jeg vil være hos Deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar