tirsdag 26. juli 2022

Bønn

 I dag har jeg lyst til å dele et Ord som Jentezen Franklin prekte over sist søndag. Den gjorde virkelig inntrykk på meg!

En gang var han et sted og bad. Da han var ferdig med å be, sa en av disiplene til ham: «Herre, lær oss å be, slik som Johannes lærte sine disipler.»  2 Han svarte: «Når dere ber, skal dere si:

        Fader vår, du som er i himmelen.

        La ditt navn holdes hellig.

        La ditt rike komme.

        La din vilje skje på jorden som i himmelen.

     3 Gi oss hver dag vårt daglige brød.  4 Tilgi oss våre synder,

        for også vi tilgir hver den som har syndet mot oss.

        Og led oss ikke inn i fristelse,

        men frels oss fra det onde»

          5 Så sa han til dem: «Sett at en av dere går til en venn midt på natten og ber ham: Kjære, lån meg tre brød,  6 for en venn som er på reise, er kommet til meg, og jeg har ikke noe å by ham.  7 Tror dere han der inne da vil svare: Ikke forstyrr meg! Døren er alt stengt, og både barna og jeg er i seng. Jeg kan ikke stå opp og gi deg noe.  8 Nei, sier jeg dere: Selv om han ikke står opp og gir ham det for vennskaps skyld, så vil han iallfall gjøre det fordi han er så pågående, og gi ham alt han trenger.

     9 Jeg sier dere: Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere. 10 For den som ber, han får, og den som leter, han finner, og den som banker på, blir det lukket opp for.

    11 Er det vel en far blant dere som vil gi sin sønn en orm når han ber om en fisk, 12 eller gi ham en skorpion når han ber om et egg? 13 Når selv dere som er onde, vet å gi barna deres gode gaver, hvor mye mer skal ikke da Faderen gi Den Hellige Ånd fra himmelen til dem som ber ham!»

Da disiplene ba "lær oss å be", og startet undervisningen med Fader vår - Gud ønsker å møte våre behov. 
Rett etter denne bønnen, delte han denne lignelsen. Franklin pekte bl.a. på at det var "ved midnattstid" - og at vi i vår verden nå er ved midnattstid. Jesus kommer snart. Veldig snart.

Han pekte på at bønnen ikke gjaldt bare ham selv - men at han skulle ha brød også for sine venner. 
Brødet er JESUS. Han som ba, trengte mer av JESUS - ikke bare for seg selv, men nok til å dele med andre. 

Han pekte også på at denne bønnen var både pågående og inderlig. Og at han fikk bønnesvar for dette.

Vi har Guds løfter på bønnesvar - for de som ber!

Åh kjære Gud - tenn igjen en ny brann i hjerte - lengsel etter å be, lengsel etter å dele med andre.

Johannes 6:48-58 NB

48Jeg er livets brød. 49Deres fedre åt manna i ørkenen og døde. 50Dette er brødet som kommer ned fra himmelen, for at en skal ete av det og ikke dø. 51Jeg er det levende brødet som er kommet ned fra himmelen. Om noen eter av dette brødet, skal han leve i evighet. Og det brødet som jeg vil gi, er mitt kjød, som jeg vil gi for verdens liv. 52Jødene trettet nå seg imellom og sa: Hvordan kan han gi oss sitt kjød å ete? 53Jesus sa da til dem: Sannelig, sannelig sier jeg dere: Dersom dere ikke eter Menneskesønnens kjød og drikker hans blod, har dere ikke liv i dere! 54Den som eter mitt kjød og drikker mitt blod, har evig liv. Og jeg skal reise ham opp på den siste dag. 55For mitt kjød er i sannhet mat, og mitt blod er i sannhet drikke. 56Den som eter mitt kjød og drikker mitt blod, han blir i meg og jeg i ham. 57Likesom den levende Faderen har sendt meg, og jeg lever ved Faderen, slik skal også den som eter meg, leve ved meg. 58Dette er brødet som er kommet ned fra himmelen - ikke slik som fedrene åt, og døde. Den som eter dette brødet, skal leve i evighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar