lørdag 21. mai 2022

Plan B

 Det er spennende å lese om da Moses ble kalt av Gud. 

2.Mos 4 forteller om et møte med Gud som er så tydelig at han kan høre Ham tale. Så overrasket er Moses, at han er i tvil om andre faktisk kommer til å tro ham om han forteller det...

1Moses svarte: «De vil vel ikke tro meg og ikke høre på meg, men si at Herren ikke har vist seg for meg.» 2Da spurte Herren: «Hva er det du har i hånden?» «En stav,» svarte han. 7,9f 3«Kast den på jorden!» sa Herren. Så kastet Moses staven på jorden. Da ble den til en slange, og Moses flyktet for den. 4Men Herren sa: «Rekk ut hånden og grip den i halen!» Så rakte han ut hånden og grep slangen. Da ble den til en stav i hånden hans. 5«Nå må de vel tro at Herren, fedrenes Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud og Jakobs Gud, har vist seg for deg,» sa Herren. 

Men  Moses er fortsatt usikker, og Gud viser ham flere undere. 

Jeg sitter og er overrasket over at denne tydelige samtalen og mektige nærværet ikke er nok til å styrke Moses sin tro. Men jeg antar at Moses var en fornuftig mann. Han så ikke bare tegnene. Han så også hva den store oppgaven og kallet innebar. Og han våger faktisk ikke.

11Da sa Herren: «Hvem er det som har gitt mennesket munn? Hvem er det som gjør stum eller døv, seende eller blind? Er det ikke jeg, Herren? 12Gå nå, så skal jeg være med deg når du taler, og lære deg hva du skal si!»Matt 10,19

13Men han sa: «Å Herre, send en annen, send hvem du vil!» 14Da ble Herren harm på Moses og sa: «Har du ikke din bror Aron, levitten? Jeg vet at han kan tale. Nå kommer han og møter deg, og når han ser deg, blir han inderlig glad. 15Du skal tale til ham og legge ordene i munnen på ham. Så skal jeg være med både deg og ham når dere taler, og lære dere hva dere skal gjøre. 

Det er fantastisk å se hvordan Gud gjennomfører sin plan - ikke ved å tvinge Moses, men ved å oppmuntre, lære og tilogmed med ha en plan B ❤️ Gud er god!

Det har vært både plan b, c og d i mitt liv, men Gud er trofast. De Han lengter etter, er at vi søker Ham, uansett hvordan vi har det! Han som er Underfull Rådgiver, veldig Gud, evig Far og Fredsfyrste.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar