tirsdag 2. februar 2021

5.Mos 12

 Moses fortsetter sin tale, der Israel nå står ved grensen til det lovede landet.

Dere skal søke til det stedet Herren deres Gud velger ut blant alle stammene deres til bolig for sitt navn. Dit skal du gå.  6 Og dit skal dere bringe brennofrene og slaktofrene deres, tienden og de gaver dere bærer fram, løfteofrene og de frivillige ofrene og de førstefødte dyr av storfeet og småfeet.  7 Og der skal dere holde måltid for Herren deres Guds ansikt, dere og deres hus, og glede dere over alt det deres hender har gjort, alt som Herren din Gud har velsignet deg med.

 10 Nå skal dere gå over Jordan og bosette dere i det landet som Herren deres Gud vil gi dere til eiendom. Han skal la dere finne hvile og få fred for alle fiender omkring, slik at dere bor trygt. 11 Da skal dere komme med alt det jeg pålegger dere, til det stedet som Herren deres Gud velger ut, og der han lar sitt navn bo: brennofrene og slaktofrene deres, tienden og gavene dere bærer fram, og alle de offer som dere selv har gitt Herren løfte om. 12 Dere skal glede dere for Herren deres Guds ansikt, dere og sønnene og døtrene deres, slavene og slavekvinnene deres og levitten som bor i byene deres

 28 Legg vinn på å adlyde alt det jeg pålegger deg! Da skal det gå deg og etterkommerne dine vel til alle tider, for da gjør du det som er godt og rett i Herren din Guds øyne.

Teamwork er ord jeg kommer på når jeg leser denne teksten :-D For visst er det godt å lese om Herrens løfter, men det forutsetter også at de følger Guds forskrifter. De må samarbeide med Gud rett og slett. 
Jeg syntes det er godt å tenke på at Gud vil lede meg og vise meg veien - at Han og jeg kan samarbeide. Han vil meg det beste. 

Herre, takk for dagen i dag. Du og jeg - så takknemlig for at jeg kan si det - du og jeg :-D Jeg legger denne dagen i dine hender. Må du velsigne den og de jeg møter i dag. Jeg ber for mine kollegaer og mine søte små i barnehagen. Og selvsagt ber jeg for min familie også i dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar