lørdag 6. juni 2020

Kol 1

Fra dagens kapittel leser vi;

For i hele verden bærer evangeliet frukt og utbrer seg, og det har det også gjort hos dere helt fra den dag dere fikk høre det og lærte Guds sanne nåde å kjenne. 7. Det var dette dere fikk lære av vår kjære medarbeider Epafras, han som er en trofast Kristi tjener i vårt sted. 8. Han har også fortalt oss om den kjærlighet Ånden har gitt dere. 9. Helt fra den dag vi fikk høre om dette, har vi ikke holdt opp med å be for dere. Vår bønn er at dere må bli fylt av kunnskap om Guds vilje og få all den visdom og innsikt som Ånden gir. 10. Da kan dere leve et liv som er Herren verdig, og som fullt ut er etter hans gode vilje. Da bærer dere frukt i all god gjerning og vokser i kjennskap til Gud. 11. Dere skal styrkes og få kraft, av den kraft som han i sin herlighet eier, så dere alltid er utholdende og tålmodige. 12. Og med glede skal dere takke Faderen, som satte dere i stand til å få del i den arven de hellige får i lyset. 13. For han har fridd oss ut av mørkets makt og satt oss over i sin elskede Sønns rike. 14. Og i ham har vi forløsningen, tilgivelse for syndene.

25. For den er jeg blitt en tjener i kraft av det forvalteroppdrag Gud har gitt meg hos dere: å fullføre tjenesten med Guds ord, 26. den hemmelighet som har vært skjult fra evighet av og for alle slekter, men som nå er blitt åpenbart for hans hellige. 27. Gud ville kunngjøre for dem hvilken rikdom av herlighet denne hemmelighet betyr for folkeslagene: Kristus blant dere, håpet om herlighet! 28. Ham er det vi forkynner, og vi rettleder og underviser alle mennesker i den fulle visdom, for å føre hvert menneske fram til modenhet i Kristus. 29. For å nå dette mål arbeider og kjemper jeg i hans kraft, den som virker i meg med styrke. 


Paulus viser så mye omsorg i sine brev. Han virkelig bryr seg om menneskene rundt seg og ber for dem. Lengter at de skal få oppleve mer av Gud. Hans bønner er bønner jeg gjerne ber selv også. 

Bønn om å bli fylt av kunnskap om Guds vilje og få all den visdom og innsikt som Ånden gir (v.9) og takknemlighet for at dette, håp og herlighet, gjelder alle folkeslag (v.27) AMEN

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar