mandag 4. mai 2020

2.Kong 4

Dagens kapittel minner om meg om Jesus. Men det er profeten Elisja det handler om. Det er hva han gjør som minner meg om hvem Jesus er. 

Det starter med enken som er i ferd med å miste alt. De har stor gjeld, og nå kreves det til og med at hennes sønner må bli slaver... 

2. Elisja sa til henne: «Hva kan jeg gjøre for deg? Fortell meg hva du har i huset.» Hun svarte: «Din tjenestekvinne har ikke annet i huset enn en krukke med olje.» 3. Da sa han: «Gå ut til alle grannene dine og be om å få låne kar, så mange tomme kar som du kan få tak i. 4. Så skal du gå inn og stenge døren etter deg og sønnene dine. Hell olje opp i alle disse karene, og sett dem bort når de er fulle!»

Dette ble redningen for henne og sønnene. 

Dette fikk meg til å tenke på da Jesus ba dem finne fram tomme krukker og kar i bryllupet i Kanaan (Joh.2)


Senere i kapitlet opplever en kvinne å miste sin eneste sønn. Han ligger død i sengen når hun henter profeten Elisja. 

32. Da Elisja kom fram til huset, lå gutten død i sengen. 33. Han gikk da inn og stengte døren, så han ble alene med gutten. Han bad til Herren, 34. og så steg han opp i sengen og la seg over gutten med munnen mot hans munn, øynene mot hans øyne og hendene mot hans hender. Da han bøyde seg ned over ham, ble guttens kropp varm. 35. Så stod han opp og gikk en gang fram og tilbake i huset. Da han steg opp i sengen igjen og bøyde seg over gutten, nøs gutten sju ganger og slo øynene opp.


Dette fikk meg til å tenke på jenta som var død, men som Jesus brakte tilbake til livet (bl.a. Joh.9)

Kapitlet avslutter med at Elisja gjør under med maten

42. En gang kom det en mann fra Ba'al-Sjalisja. Han hadde med seg brød til gudsmannen, tjue byggbrød som var bakt av førstegrøden. Nyhøstet korn hadde han også i skreppen. Da sa Elisja: «Gi det til folkene, så de får spise.» 43. Men tjeneren hans sa: «Hvordan kan jeg sette dette fram for hundre mann?» «Gi det til folkene, så de får spise,» gjentok han. «For så sier Herren: De skal spise, og det skal bli mat til overs.» 44. Så satte han det fram for dem. De spiste, og det ble mat til overs, som Herren hadde sagt. 

Og dette minnet meg om brødundrene Jesus gjorde (Mark 6;30)

Tenk hva Gud kan?! Hvilke muligheter som finnes?!

Jesus oppmuntret ofte til tro. Han sa til og med at selv med liten tro kunne man utrette mye.. Hvordan kan min lille tro vokse..?
Min tro rekker til å stole på Guds trofasthet. Stole på Guds omsorg og frelse. 
Men når det kommer til under og mirakel henger jeg alt for mye fast i hva jeg har av erfaringer. Og det er jo ikke stort... 
Men på dette området kan jeg ikke bruke erfaringer om jeg skal vokse. Jeg må strekke meg etter nytt håp og nye erfaringer.

Herre, i dag vil jeg be om hjelp og visdom til en voksende tro. Takk for Ordet ditt som viser hvem Du er og hva DU kan!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar