onsdag 26. februar 2020

2.Mos 40

I dagens kapittel er de ferdige med templet som ble bygget ute i ørkenen, og innvier den. Det var så sterkt å lese slutten på kapitlet, hvor Herren nærvær var så og si håndpåtagelig. De kunne både se og merke Guds nærvær. 

34. Så dekket skyen møteteltet, og Herrens herlighet fylte helligdommen. 35. Moses kunne ikke gå inn i møteteltet, fordi skyen lå over teltet, og Herrens herlighet fylte helligdommen. 36. Hver gang skyen løftet seg fra helligdommen, brøt israelittene opp. Slik gjorde de på hele ferden. 37. Men når skyen ikke løftet seg, holdt de seg i ro til den løftet seg igjen. 38. For Herrens sky lå over helligdommen om dagen, og om natten lyste den som ild for alle israelittenes øyne, så lenge ferden varte.

Tenk om Guds nærvær hadde vært så synlig i vår kirke? At alle som kjørte forbi kunne se at her var Gud tilstede?
Jeg tenkte også på at jeg selv er et tempel. Tenk om Gud var så synlig i mitt liv? Så det virkelig syntes både inni og uttapå...?

Paulus skriver i 2.Kor 3;
"dere er selv vårt anbefalingsbrev, skrevet i våre hjerter, kjent og lest av alle mennesker. 3. For dere fremtrer som et Kristi brev, blitt til ved vår tjeneste. Det er ikke skrevet med blekk, men med den levende Guds Ånd, ikke på tavler av stein, men i menneskers hjerter"

Herre, i dag kommer jeg til Deg og drikker av Din kilde. Jeg trenger deg Hellige Ånd, ikke bare for min egen del, men også for at andre skal få smake og se at Du er Gud.

Jeg ber for dagen i dag, for arbeidsplassen min. Velsigne både barn og voksne, og hjelp oss som bare Du kan, gjennom dagen. 

Jeg ber for familie og venner der de måtte være. Vær nær dem og velsigne dem der de er.


(har prøvd å oversette til norsk :-)

Det liv jeg lever det vil jeg leve
så nære Jesus som det går ann
og jeg vil lytte når Jesus taler
så jeg ikke mister det minste grann

Ja jeg vil leve så nære Jesus
så at Hans strålglans speiles i meg
og jeg vil peke på Ham, for en verden 
som har mistet sin tro, sin vei

Han gir meg kjærlighet
Han gir meg varme
en fred som varer hver eneste dag
og om en skygge fins rundt omkring meg
Hans Ånd bærer meg når jeg er svak

Og snart en dag skal jeg få møte Ham
få være midt i Hans herlighet
og jeg skal takke og prise Jesus
som ga meg livet i evighet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar