fredag 13. desember 2019

Mark 4

Da jeg leste dagens kapittel valgte jeg først å sitere nesten hele kapitlet. Det var vanskelig å velge, for Jesus har en sterk preken gjennom hele teksten. Den ene lignelsen etter den andre. Les gjerne hele kapitlet!

Han starter med å undervise om såmannen. Såkornet som falt på ulike grunner. Og han forklarer for disiplene at dette var et bilde på Guds Ord som blir sådd i menneskenes ulike hjerter. 
Flere ganger mens han underviser sier han "Den som har ører, hør!" En oppfordring til å være oppmerksom. 

Han snakker om å la lyset skinne (v.21) og sammenligner Guds rike med korn som blir lagt i jorda, og uten at vi gjør noe mer, eller ser hva som skjer, så vokser det opp til å bli moden høst. (v.26) Til slutt sammenligner Han Guds rike med et sennepsfrø som først er veldig lite, men som vokser til noe stort. (v.30)

Helt til slutt opplever disiplene (som er ombord i en båt midt i en storm) at Jesus stiller stormen. Ja, han stillet sikkert også den stormen av frykt de da hadde i sine hjerter :-) (fra v.37)

Jesus, takk for alle Ord du underviste. Takk for undere du gjør i våre hjerter! 
Paulus ba om at vi måtte få lys til hjertes øye (Ef.1;18) Jeg ber om at du også må åpne våre hjertes ører... så vi hører hva Ånden sier til oss.

Hva vil du si meg i dag?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar