tirsdag 2. april 2019

Rom 15

Vi som er sterke, må bære svakhetene hos dem som er svake, og ikke bare tenke på oss selv.  2 Hver og en av oss skal tenke på sin neste og gjøre det som er til beste for ham, og som tjener til å bygge opp.  3 For Kristus tenkte ikke på seg selv; han oppfylte det som står skrevet:
        På meg falt hånsordene
        fra dem som håner deg.


Dagens kapittel  traff meg midt i hjertet i dag. Jeg må innrømme at jeg har kjent på skuffelser de siste dagene.... og motløsheten kom snikende. Jeg kan ikke påstå at jeg er blant de sterke akkurat, men likevel er jeg kalt til å være med å bygge andre. Kom til å tenke på Anne Gustavsen som sa "Når Gud frelste deg, så hadde han en annen i tankene" :-) Gud lengter etter barna sine. 
Det som kanskje traff meg mest i dag, var ordene som var skrevet om Jesus "på meg falt hånsordene fra dem som håner deg" Tenk hva Jesus tålte for deg og meg. Hva tåler jeg å stå i...?

   
  4 Og alt som før er skrevet, er skrevet for at vi skal lære av det: Vi skal ha håp gjennom det tålmod og den trøst som skriftene gir.  5 Måtte Gud selv, som er kilden til tålmod og trøst, hjelpe dere til å vise enighet, etter Jesu Kristi vilje.  6 Da kan dere enig og samstemmig prise Gud, vår Herre Jesu Kristi Far.  7 Ta derfor imot hverandre, slik Kristus har tatt imot oss, til Guds ære.  8 Jeg sier dere at Kristus ble en tjener for de omskårne for å vise at det Gud har sagt, er sant, og for å stadfeste de løfter som var gitt til fedrene.  9 Men de andre folk skal prise Gud for hans miskunn, slik det står skrevet:
        Derfor vil jeg prise deg blant folkene
        og lovsynge ditt navn.
   
 10 Videre heter det:
        Gled dere, folkeslag, sammen med hans folk.
   
 11 Og igjen:
        Lovsyng Herren, alle folk,
        pris ham, alle stammer.
   
 12 Og Jesaja sier:
        Isais rotskudd skal komme,
        han som reiser seg for å herske over folkene,
        til ham skal folkeslagene sette sitt håp.
   
 13 Måtte håpets Gud fylle dere med all glede og fred i troen, så dere kan bli rike på håp ved Den Hellige Ånds kraft.

Fantastiske Ord! Åh som det styrket meg i dag! En smak av himmel. Jeg hørte en preken i går, over bønnen "Fader vår - Du som er i himmelen" I blant trenger vi å løfte blikket  og tenke på hvor vi hører hjemme. Vi er ikke bare opptatt av det som er her, vi er en del av et himmelsk perspektiv. Og det igjen, utruster oss til det som er her og nå.

I neste del av kapitlet lærer vi litt mer om Paulus tjeneste.
 20 Jeg har alltid satt min ære i å forkynne evangeliet der Kristi navn ikke er kjent, for at jeg ikke skal bygge på en grunnvoll som andre har lagt. 21 Det står skrevet:
        De som ikke har fått budskap om ham, skal se,
        og de som ikke har hørt, skal forstå.

Jeg blir også rørt over hans ønske om å møte menigheten i Rom

24 og så dra videre til Spania. Jeg håper at jeg skal få se dere på gjennomreisen, og at dere vil utruste meg for reisen dit, når jeg først har fått glede meg en stund over samværet med dere.

Helt i tråd med åpningen av kapitlet!

Litt "Israel-misjon" får vi også i dagens kapittel

26 Menighetene i Makedonia og Akaia har bestemt at de vil samle inn en gave til de fattige blant de hellige i Jerusalem. 27 De har selv bestemt dette og står jo også i gjeld til dem. De skylder å hjelpe dem med materielle goder når de selv, som hedninger, har fått del i deres åndelige goder. 

Ja, Herre, i dag vil jeg velsigne Israel, og takke for den gaven som kom gjennom dem; JESUS
Takk for Ordet ditt i dag, som oppmuntrer til å være med å bygge din kirke. Du tålte alt for min skyld. I dag vil du være med meg, i både medgang og  motgang. Takk for styrken og kraften du gir. Takk for motet du bygger i meg, når motløshetens bølge slår over meg. Herre, hos deg er jeg velsignet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar