mandag 29. april 2019

1.Kor 2

Fra dagens kapittel leser vi;
 4 Jeg la ikke fram mitt ord og mitt budskap med overtalende argumenter og visdomslære, men med Ånd og kraft som bevis.  5 For jeg ville ikke at deres tro skulle bygge på menneskelig visdom, men på Guds kraft.

Tenk om jeg plutselig fikk mulighet til å sitte under Paulus sin forkynnelse.... Nå er jeg svært takknemlig for hans fantastiske brev, men å få sitte der og smake og se av Guds kraft? Det er som jeg kan ane det, når jeg leser gjennom apostlenes gjerninger, og i Paulus sine brev. De hadde virkelig det Jesus hadde. Ånd og kraft.

Og vi trenger det i dag også. Mer av Den Hellige Ånds kraft.

dette har Gud åpenbart for oss ved sin Ånd. For Ånden utforsker alle ting, også dybdene i Gud. 11 Hvem vet hva som bor i et menneske, uten menneskets egen ånd? Slik vet heller ingen annen enn Guds Ånd hva som bor i Gud. 12 Vi har ikke fått verdens ånd, men den Ånd som er fra Gud, for at vi skal forstå hva Gud i sin nåde har gitt oss.

Det viktigste for Paulus, kommer likevel fram helt i starten på kapitlet;

 2 For jeg hadde bestemt at jeg ikke ville vite av noe annet hos dere enn Jesus Kristus og ham korsfestet. 

Selve grunnlaget for vår tro. JESUS'

"Se på Jesus, jeg vil løfte mitt blikk, og se på Ham slik som Han ER" sang vi i ungdomskoret for mange år siden :-) Det var Han som ga oss løfte om Den Hellige Ånd som igjen skulle lære oss alle dybdene i Gud og (som Jesus sa i Joh.14;26) minne oss om alt Han har sagt. Og i Joh
I5:26 sier Han 
Når talsmannen kommer, han som jeg skal sende dere fra Faderen, sannhetens Ånd som utgår fra Faderen, da skal han vitne om meg. 

Herre, jeg ber for dagen i dag. Jeg ber for alle som tror på Deg her i vårt nærmiljø. Fyll dem igjen med Din Ånd så Du JESUS, kan bli mer synlig på vårt hjemsted.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar