mandag 24. desember 2018

Dom.9

Dommernes bok - den inneholder mye spennende historie, men også helt grusomme historier...
Det har vært spennende å lese om de modige kvinnene, som den høyt respekterte dommeren Debora og Jael, kvinnen som lurte fiendekongen (kap 4) og i dagens kapittel var det enda en modig kvinne som tok en stor risk og kjempet mot nok en fiendekonge. Digger disse modige kvinnene.

Men denne kongen, som hele dagens kapittel forteller svært detaljert om - han var helt forferdelig! Ikke så mye annet å si om dette....

Men som jeg skrev sist jeg hadde samme tema (2016) så er jeg glad for at bibelen er ærlig og skriver om både det som er bra og det som er skikkelig dårlig... Livet består av valg! Mange valg. Og Guds ønske er så absolutt at vi skal velge det gode.

I dagens kapittel var det mange som måtte lide og dø pga denne onde kongen. Kongens valg fikk konsekvenser for mer enn ham selv. Den rammet mange hardt.
Våre valg får også konsekvenser, både for oss selv og de som er rundt oss. Herre, hjelp meg å være en med gode ringvirkninger! Takk for at du er en Gud som kan gjenopprette når ting går galt. For det gjør det jo i blant....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar