tirsdag 1. mai 2018

Åp.6

I dagens kapittel hører vi om "de syv segl" som kun lammet er verdig å bryte - og det gjør han her. Ett og ett segl blir brutt, og vi får også vite hva som kommer til syne. Men det skal jeg ikke en gang prøve å tolke.... for jeg aner ikke hva det betyr. 

Men én ting tror jeg at jeg klarte å forstå, og velger å sitere her;
  9 Da Lammet brøt det femte segl, så jeg under alteret sjelene til dem som var blitt slått i hjel for Guds ords skyld og for det vitnesbyrd de hadde. 10 De ropte med høy røst: «Hvor lenge vil du vente, hellige og troverdige Herre, før du holder dom og straffer dem som bor på jorden, fordi de har utøst vårt blod?» 11 Da fikk hver av dem en hvit kappe, og de ble bedt om å holde seg i ro ennå en liten stund, inntil tallet på deres medtjenere og brødre var fullt, de som skulle slås i hjel slik som de selv.

Jeg tror jeg forstår, samtidig som jeg ikke helt gjør det. For kunne ikke Gud bare hente dem hjem før de måtte lide og dø...?
Jeg tror det er mer enn det. Jeg tror han venter i nåde på at flere og flere skal vende om til ham. 
Men samtidig blir det jo vanvittig mange nye mennesker født?

Nei, jeg må nok bare innrømme at jeg ikke forstår. Og jeg tror det er helt greit å si det som det er. For han som gransker hjerter, han vet jo allerede. Dette er heller ikke noe jeg må tro eller forstå. Det vi skal tro og forstå, er at "så høyt har Gud elsket verden at Han ga sin sønn den enbårne, for at hver den som tror på Ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv"

Jeg forstår ikke åpenbaringen, eller beskrivelsen av himmelen. Men jeg tror på at Jesus døde og oppstod for mine synder, og at jeg av nåde kan kalles Guds barn. Jeg tror på at jeg aldri er alene her på jorden, for Han går med meg hele veien hjem til himmelen. Så får det andre bli som det blir :-D HAN har kontroll over det.

Herre, også i dag ber jeg for alle de som lider for navnet ditt skyld. Takk for at du har omsorg for dem, hele veien hjem til deg. Det er ikke lett å se, men jeg tror på det. Jeg så omsorgen i sjelene Du allerede hadde i din favn (v.11) En dag skal alt bare være godt, og all lidelse skal være over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar