mandag 18. september 2017

5.Mos 6

Moses fortsetter å undervise om loven i dagens kapittel. Her er også mer enn lov og regler, her er også løfter. 

 2 Du skal frykte Herren din Gud så lenge du lever, og holde alle hans forskrifter og bud som jeg gir deg, både du og din sønn og din sønnesønn, så du kan få et langt liv.  3 Hør da, Israel! Legg vinn på å leve etter budene! Da skal det gå deg vel. Dere skal øke og bli tallrike i et land som flyter med melk og honning, slik som Herren, dine fedres Gud, har lovt deg.

Her fant jeg også verset jeg har lett litt etter i det siste;
  4 Hør, Israel! Herren er vår Gud, Herren er én.  

Nå skulle de få det så godt i løfteslandet. Så Moses måtte også legge til noe viktig;
Når du kommer dit og får spise deg mett, 12 ta deg da i vare så du ikke glemmer Herren, som førte deg ut av Egypt, av trellehuset.

Takknemlighet, og det å kjenne seg velsignet, er godt. Da vil jeg takke og prise Gud for det. Ikke minst fordi han er en god Gud jeg kan gå til når det er vanskelig. Han er GUD HELE TIDEN :-D


25 Når vi legger vinn på å leve etter alle disse bud som Herren vår Gud har gitt oss, da står vi som rettferdige for ham.»
Det viste seg å ikke være så lett.... Gud hadde en større plan. Han ble vår rettferdighet. 

21 Men nå er Guds rettferdighet blitt åpenbart uavhengig av loven. Om den vitner loven og profetene. 22 Dette er Guds rettferdighet som gis ved troen på Jesus Kristus, til alle som tror. Her er det ingen forskjell, 23 for alle har syndet, og de har ingen del i Guds herlighet. 24 Men ufortjent og av hans nåde blir de erklært rettferdige på grunn av forløsningen i Kristus Jesus. (Rom.3)

 33 Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. (Matt.6)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar