fredag 30. juni 2017

Titus 1,2 og 3

Dagens kapittel er et personlig brev. Og jeg kjenner meg faktisk rørt på Titus sine vegne i den hilsen han får fra Paulus. 
  4 Jeg hilser Titus, min egen sønn i den tro vi har felles. Nåde og fred fra Gud Fader og Kristus Jesus, vår frelser!

Titus hadde fått en tøff oppgave. Sette inn eldste i flere menigheter, og det var høye krav til dem (v.5-9)

Paulus advarer også mot falsk lære, og at noen faktisk måtte refses hardt for å våkne opp. Høres litt skummelt ut, men vi mennesker er forskjellige. Noen holder det å viske forsiktig i øret, mens andre må rystes for å våkne. 

I dag snakker vi mest om egne valg og om å ikke tråkke noen på tærne. Og for all det, man skal ikke dømme! Jeg syntes det er kjempevanskelig. Ikke minst fordi det finnes så mange tolkninger og meninger. Hvordan kan jeg si at JEG har rett?

Jeg håper i alle fall at jeg gjør det jeg kan for å dele det jeg har. Om jeg ikke irettesetter, så kan jeg i alle fall oppmuntre til gode valg. 


Titus får en stor oppgave i dagens andre kapittel. Sterk formaning fra Paulus;

  11 For Guds nåde er blitt åpenbart for å gi frelse til alle mennesker. 12 Og hans nåde oppdrar oss til å si fra oss ugudeligheten og de verdslige lyster og leve i selvtukt, rettferd og gudsfrykt i den verden som nå er, 13 mens vi venter på at vårt håp skal få sin salige oppfyllelse, og at vår store Gud og frelser Kristus Jesus skal komme til syne i herligheten. 14 For Kristus gav seg selv for oss for å fri oss ut fra all urettferdighet og rense oss så vi kan være hans eget folk, som med iver gjør gode gjerninger. 15 Dette skal du forkynne, og med myndighet skal du tilskynde og vise til rette. La ingen se ned på deg!

Han setter virkelig lista høyt, han Paulus. Men han oppmuntrer også, både til å være sterk og til å ha tro på seg selv (la ingen se ned på deg) En motvekt til janteloven som vi selv opplever en del av. Du skal ikke tro at du er no .... liksom. 

Du er noe - du er gull verdt :-D For så høyt har Gud elsket deg, at han ga sin sønn den enbårne, for at du som tror, ikke skulle gå fortapt, men ha evig liv (Joh 3;16)

 15 Kan en kvinne glemme sitt diende barn
        og ikke ha ømhet for sønnen hun fødte?
        Og selv om en mor kan glemme,
        så vil jeg aldri glemme deg.
   
 16 Jeg har tegnet deg i mine hender,
        dine murer står alltid for mine øyne.

(Jes.49)


Dagens siste kapittel er så nydelig og så viktig at den kan siteres uten å legge til kommentar. Den sier alt selv!

2 De må ikke snakke stygt om andre eller yppe strid, men være forsonlige og vise tålsomhet mot alle mennesker.  3 For vi var selv en gang uforstandige og ulydige, vi var kommet på avveier og var slaver av alle slags begjær og lyster. Vi levde i ondskap og misunnelse, ble hatet og hatet hverandre.  4 Men vår Gud og frelsers godhet og kjærlighet til menneskene ble åpenbart.  5 Og han frelste oss, ikke på grunn av våre rettferdige gjerninger, men fordi han er barmhjertig; han frelste oss ved det bad som gjenføder og fornyer ved Den Hellige Ånd,  6 som han så rikelig har utøst over oss ved Jesus Kristus, vår frelser.  7 Slik skulle vi stå rettferdige for Gud ved hans nåde og bli arvinger til det evige liv, som er vårt håp.
   
  8 Dette er et troverdig ord, og jeg vil at du skal innprente det jeg har sagt, så de som er kommet til tro på Gud, blir ivrige etter å gjøre gode gjerninger. Alt dette er godt og gagnlig for menneskene. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar