lørdag 3. juni 2017

4.Mos 26

"Ny folketelling" er overskriften på dagens kapittel. Og som tittelen sier, er det mange navn som ramses opp :) Det nærmer seg nemlig slutten på ørkenvandringen, og løfteslandet skal deles mellom dem 

 52 Herren sa til Moses: 53 «Mellom disse skal landet skiftes ut til odel og eie, etter folketallet. 54 De store stammene skal du gi en stor eiendom og de små stammene en mindre. Hver stamme skal få eiendom etter folketallet. 55 Utskiftingen av landet skal foregå ved loddkasting, og hver ætt skal få land i det området som tilhører stammen. 56 Etter som loddet faller, skal hver stamme, stor eller liten, få sin eiendom.»

Tenk, de gikk ut av Egypt med store og mektige undere, og lovsangen stod høyt. Men så kom kampen og motstanden, og alle problemene.... De hadde fortsatt løftet, og de hadde fortsatt Gud ved sin side. Likevel ble det en ørkenvandring på 40 år. Ikke lett å holde motet oppe da?
Men noen greide det - Josva og Kaleb ga ikke opp, og de var de eneste som seiret gjennom HELE veien. De fikk oppleve løfteslandet med egne øyne, fra start til mål. 


Så dagens tema må jo være tålmodighet, trofasthet, utholdenhet og seier :-)


(Gjengitt i 2020)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar