lørdag 10. desember 2016

2.Kong 11

Kapitlet starter med en sørgende og bitter mor som tilrøver seg kongemakten etter sønnens død. Og det gjør hun ved å drepe hele kongeslekten som er igjen. Dvs, det er en hun ikke finner, fordi han er beskyttet og gjemt. Joasj. Han blir gjemt i Herrens hus, og der er han i 6 år før han kommer fram i lyset og blir kronet som konge. 

I motsetning til hun som til nå har tilrøvet seg kongemakten, var denne nye kongen i sin fulle rett. I tillegg ville den nye kongen at folket skulle følge Herren, og ikke Ba'al som den tidligere kongen gjorde.

Overraskelsen kom i siste vers, da jeg oppdager at den nye kongen er 7 år gammel.... Hvem er egentlig konge da tro...?  :-) Jeg måtte tyvtitte litt i neste kapittel og oppdaget at han faktisk ble en ganske bra konge. Neste kapittel åpner slik;

Det var i Jehus sjuende regjeringsår at Joasj ble konge, og han regjerte i Jerusalem i førti år. Hans mor hette Sibja og var fra Be’er-Sjeba.  2 Joasj gjorde alltid det som var rett i Herrens øyne, så lenge presten Jojada var hans veileder. 


Refleksjoner fra 2020 her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar