lørdag 26. mars 2016

2.Mos.39

(Denne bloggposten er fra 2020)

I dagens kapittel legges siste hånd på verket. Gjennom flere kapitler har det blitt nøye beskrevet hvordan alt ble laget, og nå er helligdommen fullført.

32 Slik ble det fullført, alt arbeidet med den hellige boligen, møteteltet. Israelittene gjorde det nøyaktig slik som Herren hadde befalt Moses. 33 Og de overgav helligdommen til Moses: teltet med alt som hørte til det, krokene, plankene, tverrstengene, stolpene, soklene, 34 dekket av rødfargede værskinn, dekket av delfinskinn, forhengsteppet, 35 lovkisten med stenger, soningsstedet, 36 bordet med alt som hørte til det, skuebrødene, 37 lysestaken av rent gull med lamper som skulle settes i rad, og alt som hørte til den, oljen til lysestaken, 38 det gullkledde alteret, salvingsoljen, den velluktende røkelsen, teppet for inngangen til teltet, 39 bronsealteret med bronsegitter, stenger og alt som hørte til det, vaskekaret med understell, 40 omhengene til forgården med stolper og sokler, teppet for porten til forgården, snorene, pluggene, alle de redskaper som skulle brukes til tjenesten i den hellige boligen, møteteltet, 41 embetsskrudet til tjenesten i helligdommen, de hellige klærne for presten Aron og klærne for hans sønner til prestetjenesten. 42 Som Herren hadde befalt Moses, nøyaktig slik gjorde israelittene hele arbeidet. 43 Moses så på alt det som var gjort, og se, nå var det fullført. Slik som Herren hadde befalt, hadde de gjort det. Og Moses velsignet dem.

Tenkt så mye arbeid de hadde lagt ned i dette! Det var sikkert litt av et syn :-) Litt spennende og se at Moses velsignet det. Det minnet meg om noe jeg har hørt litt om i det siste. At vi skal velsigne hverandre. 
"Jeg velsigner deg" Jeg hadde faktisk ikke hørt om dette før. Jeg ar vant til å si "Gud velsigner deg" 

I 1.Mos 12 sier Gud til Moses "Jeg vil velsigne de som velsigner deg" 
Det viser at det betyr noe, både for den som velsigner og den som blir velsignet. For Gud sier også at når vi lyser velsignelsen (4.Mos 6;4-26) så vil Han velsigne.

Herre, i dag ber jeg for alle barna i barnehagen. Jeg velsigner dem. Og jeg leser "Herren velsigne deg og bevare deg. Herren lyse sitt ansikt over deg og være deg nådig. Herren løfte sitt åsyn på deg og gi deg fred" 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar