søndag 17. januar 2016

2.Sam.17

Bloggpost fra 2019

forrige kapittel av Samuels bok ble jeg rørt over Davids tro og tillit til Gud, på tross av alle nederlagene han opplevde der og da. I dagens kapittel ser vi at David har god grunn for sin tro :-D Gud er med ham hele veien - både i oppturer og nedturer. 

 14 Da sa Absalom og alle israelittene: «Rådet fra Husjai av Arak-ætten er bedre enn rådet fra Akitofel.» Men det var Herren som hadde laget det slik at det gode rådet fra Akitofel ikke ble fulgt. For Herren ville føre ulykke over Absalom.

Absalom trodde han med makt kunne endre Guds plan... og ta kongemakten fra David. Men så store er det ingen mennesker som er.

Jeg legger også merke til hvordan David setter sin lit til Gud - mens Absalom setter sin lit til menneskene rundt seg. Nå trengte også David mennesker rundt seg (det gjør vi faktisk alle) Men det er ikke nok alene. 

Dette fikk meg til å tenke på ordene Jesus sa i Matt 6;

33 Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg.

Eller som kong David selv uttrykker det i Salme 37:

 3 Stol på Herren og gjør det gode,
        så skal du få bo i landet.
        Legg vinn på troskap!
   
  4 Ha din lyst og glede i Herren,
        så gir han deg det ditt hjerte ønsker!
   
  5 Legg din vei i Herrens hånd,
        stol på ham, så griper han inn.
   
  6 Han lar din rettferd bryte fram som lyset
        og din rett bli som høylys dag.
   
  7 Vær stille for Herren og vent på ham!


Åh Herre, takk for at jeg kan søke Deg hver dag, og legge dagen i dine hender! Det gjør jeg også i dag. I dag vil jeg også be for alle "mine" små. Måtte de alle få en smak av Deg gjennom den tiden de er hos oss. Jeg vet jo at dagene går opp og ned, at de har både glade og vanskelige dager. Også vi voksne. Herre, jeg ber for oss :-) Vi trenger Deg! Velsigne store og små i barnehagen vår. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar