søndag 5. april 2015

Min bibelleseplan

Jeg har - etter inspirasjon fra andre - laget min egen bibelleseplan. Jeg vet det finnes mange... men her er altså en som passer for meg. Kanskje også for deg? Den er delt i 4/5 kategorier
- historie (Mos - Ester)
- og enda mer historie :-)
- poesi (Job - Høy)
- profesi (Jes - Mal)
- evangelie / brev (Nye testamentet)

Siden har jeg delt planen i grupper. Hver gruppe har vers fra disse fire kategoriene. Det gjør tekstlesingen variert. Man kan jo bruke fire dager (mer eller mindre) på hver gruppe. Følg ditt eget tempo. Det er ingen grunn til å stresse igjennom. Ta heller tid til tanke og refleksjon underveis. Bruk gjerne en notatbok!

Bibeltekstene jeg selv har gått igjennom, er lagt ut som link - for den som ønsker å lese mine kommentarer eller tanker rundt tekstene. Og har du selv noen tanker rundt tekstene du gjerne deler, så er du velkommen til å kommentere!

Bibelen er en spennende bok, både til glede, utfordring og provokasjon... Og ikke alt er lett å forstå heller. Men jeg leser likevel, og tar i mot det jeg tror jeg forstår. 
I blant kjenner jeg meg som Maria ved Jesu føtter, der jeg bare får lytte til og virkelig spise av Ordet. Andre ganger kjenner jeg meg som hoffmannen som satt i hestekjerra og leste og leste uten å forstå bæra. Men også han ble velsigna da han møtte Fillip.
Jeg tror på Den Hellige Ånd som veileder. Og selvsagt lytter jeg gjerne til andre som har kunnskap og visdom på dette området.

Bibelen er først og fremst en stor skatt for meg, ORD som gir LIV.

I 2018 valgte jeg å følge noen planer fra YouVersion. Også disse ligger som linker på høyre siden i denne bloggen, med påfølgende linker til kommentarer jeg har skrevet.

Høsten 2021 ble jeg ferdig med runde 2 gjennom hele bibelen, og velger å blogge litt annerledes. I stede for å skrive om alle kapitler, velger jeg å dele det som opptar meg der og da. 

Jeg anbefaler fortsatt å lese hele bibelen. Jeg tror det er viktig for å se hele bildet av hvem Gud er.
Gud velsigner deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar