lørdag 1. august 2020

2,Kong 22

Dagens kapittel forteller om Josjia som var bare 8 år da han ble konge. Det står om ham at han gjorde det som var rett i Herrens øyne. Han hadde tydeligvis gode forbilder som han valgte å lytte til. Han går også inn for å sette templet i stand. Her finner de bl.a. lovboken.

 11 Da Josjia hørte det som stod i lovboken, flerret han klærne sine. 12 Så gav han denne befaling til presten Hilkia, og til Ahikam, Sjafans sønn, Akbor, Mikas sønn, riksskriveren Sjafan og kongsmannen Asaja: 13 «Gå og søk råd hos Herren for meg og folket, for hele Juda, om innholdet i denne boken som er funnet. For stor er Herrens harme som har flammet opp mot oss, fordi våre fedre ikke hørte på det som står i denne boken, og ikke gjorde alt det som er foreskrevet oss.»

Gud svarte på Josjias bønn;

18 Men til Juda-kongen som sendte dere for å søke råd hos Herren, skal dere si: Så sier Herren, Israels Gud: Du har nå hørt disse ordene. 19 Og du ble ydmyk og bøyde deg for Herren da du hørte hva jeg talte mot dette stedet og mot dem som bor her: at de skal bli til skrekk og forbannelse. Fordi du flerret dine klær og gråt for mitt åsyn, så har jeg nå også hørt, lyder ordet fra Herren. 20 Derfor vil jeg la deg komme til dine fedre. I fred skal du samles med dem i graven. Du skal slippe å se all den ulykken jeg fører over dette sted.

Gud tok vare på kongen, midt i krisetiden, fordi han var ydmyk og bøyde seg for Gud. 

Han kunne ha reist seg og ropt "Herre, dette fortjener jeg ikke. Jeg har jo stått opp for deg og din sak hele livet. Til og med templet har jeg satt i stand" I stede flerrer han klærne (slik tegnet på opprørt sorg var den gangen) og ble en del av hele folket. Han tok ansvar.

Herre, jeg tror på at du tar vare på meg, ufortjent av bare nåde.
Takk for Ordet ditt, som lærer meg livets vei. Ydmykhet er ett av dem.

Paulus skriver til Kolosserne;

 12 Dere er Guds utvalgte, helliget og elsket av ham. Kle dere derfor i inderlig medfølelse, godhet og ydmykhet. Ta dere ikke selv til rette, men strekk dere langt, 13 så dere bærer over med hverandre og tilgir hverandre, hvis den ene har noe å bebreide den andre. Som Herren har tilgitt dere, skal dere tilgi hverandre. 14 Og over alt dette, kle dere i kjærlighet, som er det bånd som binder sammen og fullender. 15 La Kristi fred råde i hjertene, for til det ble dere kalt da dere ble ett legeme. Og vær takknemlige! 16 La Kristi ord få rikelig plass hos dere, så dere med visdom kan lære og rettlede hverandre, med salmer, hymner og åndelige sanger; syng for Gud av et takknemlig hjerte. 17 Og la alt dere sier og gjør, skje i Herren Jesu navn, med takk til Gud Fader ved ham.

Dette Ordet blir min bønn i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar