onsdag 22. april 2020

Ef 5

1. Ha Gud som forbilde, dere som er hans elskede barn. 2. Lev i kjærlighet, slik som også Kristus elsket oss og gav seg selv for oss som en offergave, et velluktende offer for Gud. 

Slik åpner dagens kapittel. Snakk om å legge lista høyt :-) Men vers to forteller også hvem Gud er, og det er nydelig!
Ja, denne lista lå høyt. Hvem klarer å være som Gud..? Men å ha som mål å leve i kjærlighet, det er så absolutt et godt mål!

bli fylt av Ånden, 19. og si fram for hverandre salmer og hymner og åndelige sanger; syng og spill av hjertet for Herren!

Paulus beskriver hvordan livet bør være - eller ikke være... 
Han beskriver også hvordan det skal være i familien. Og her kommer et punkt som var ømt da jeg var ung :-)

23. For mannen er kvinnens hode, slik Kristus er kirkens hode; han er frelser for sitt legeme. 24. Likesom kirken underordner seg under Kristus, skal en kvinne underordne seg under sin mann i alt.

Noen tar det fortsatt bokstavelig, selv ser jeg det som en del av kulturen Paulus levde i (Det er tross alt noen år siden!) I dag er kvinner mer selvstendige. Den gang var de helt avhengig (helt prisgitt...) av sin mann.
Men til Paulus sitt forsvar, så hadde han også klar tale til mannen;

25. Dere menn skal elske hustruene deres, slik Kristus elsket kirken og gav seg selv for den 

Det forteller ikke om en mann med makt - men en ektemann med kjærlighet og omsorg. I dag vil jeg si at dette er malen for både kvinne og mann :-)
28. På samme måte skal altså mennene elske sine hustruer som sitt eget legeme. Den som elsker sin hustru, elsker seg selv. 29. Ingen har noen gang hatet sin egen kropp, tvert om gir en den næring og pleier den på samme måte som Kristus gjør med kirken. 30. For vi er lemmer på hans legeme.

Nydelig, ikke sant?

Herre, i dag vil jeg be for alle ekteskap. Spesielt ber vi for de som strever. Jeg vet at Du både kan lege og hjelpe. Du kan også lede til den rette hjelpen for de som trenger det. Velsigne alle ektepar i vårt område i dag :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar