onsdag 18. mars 2020

3.Mos 6

Beskrivelsen av de ulike måtene å ofre på, fortsetter i dagens kapittel. Denne gangen handler det om brennofferet, grødeofferet og syndofferet

Men hvorfor de var forskjellige, det kommer ikke helt tydelig fram. Så jeg valgte å google litt, og fant nettsiden "Bibelsiden" med tema fordypning i tredje Mosebok. Jeg siterer fra denne siden;

Veien inn i fellesskap med Gud: Offer (Kapittel 1-16)

Ofringene er omtalt i kapittel 1-7. Der finner vi de fem grunnleggende typene av ofringer. De første tre var frivillige, de andre to var obligatoriske. Disse er:
  • Brennofferet (1,1-17). Dette var et frivillig offer som uttrykte overgivelse til Herren. Det tok seg av synder generelt, som ikke var gjort med hensikt.
  • Grødeofferet (2,1-16) (matofferet). Dette var et frivillig offer, uten blod. Det ledsaget brenn-, måltids- og syndofringene. Det var et uttrykk for tilbedelse og tjeneste.
  • Måltidsofferet (3,1-17). Noen ganger blir dette kalt fredsofferet eller felleskapsofferet. Det var et frivillig offer, som uttrykte fellesskap med Gud og fellesskapet mellom enkeltmennesker.
  • Syndofferet (4,1-5.13). Dette var et obligatorisk offer, som var påkrevd så snart en person ble klar over at han hadde gjort spesielle synder, han ikke hadde gjort med hensikt.
  • Skyldofferet (5,14-19). Dette er veldig likt syndof­feret. Dette, som også var obligatorisk, var spesifisert der synden krevde en erstatning.
(Sitat slutt)

Vi har ikke disse ofringene i vår kultur. Det nærmeste vi har, er minnemåltidet vi deler, i takknemlighet for å minnes hva Jesus ofret for oss.
Kjenner jeg nå gleder meg til vi igjen kan samles og dele dette! 

Herre, i dag ber jeg for alle som opplever denne tiden tung og vanskelig. Det er så mange ting som dukker opp som vi kanskje ikke helt hadde tenkt på... Relasjoner som blir satt på prøve, og andre kan oppleve isolasjon og ensomhet... Bekymringer over helse og økonomi. 
Men jeg tror også på en velsignelse oppi det hele. Mennesker som søker Deg. Og Du vil møte dem.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar