fredag 6. september 2019

2.Mos 6

I forrige kapittel av denne moseboken, var både Moses og folket fortvilet. Gud hadde jo lovet å sette dem fri, og så sa Farao nei og svarte med å gjøre byrden tyngre. Og Moses roper til Gud og får et nytt mektig svar i dagens kapittel;

Da sa Herren til Moses: «Nå skal du få se hva jeg vil gjøre med farao. Tvunget av en sterk hånd skal han la dem fare, ja, tvunget av en sterk hånd skal han drive dem ut av sitt land.»

Også gjentar Gud sitt løfte;

 7 Jeg vil ta dere til mitt folk og være deres Gud. Dere skal få kjenne at jeg er Herren deres Gud, som løser dere fra tvangsarbeidet i Egypt.  8 Så vil jeg føre dere til det landet jeg med ed har lovt Abraham, Isak og Jakob, og det vil jeg gi dere til odel og eie. Jeg er Herren.»

Men vet du hva som skjer med folket etter dette mektige løftet?

9 Dette sa Moses til israelittene. Men de hørte ikke på ham, for de var motløse og trellet hardt.

Kong Salomo sa en gang at motløshet tærer på marg og bein, og han har så rett! Det er ikke lett og kjempe i mot, og det er i tillegg ødeleggende... 
Motløsheten til folket smittet over på Moses også, og igjen minnes han sin svakhet i tale...

 12 Moses svarte der han stod for Herrens åsyn: «Israelittene hører ikke på meg. Hvordan skulle da farao høre på meg, jeg som har så vanskelig for å tale?»
   
 13 Så talte Herren til Moses og Aron og sendte dem til israelittene og til farao, egypterkongen, med befaling om at Israels folk skulle føres ut av Egypt.


Fantastiske Gud som ikke gir opp!!

Herre, i dag ber jeg for alle motløse. Takk for at Du aldri gir opp! Måtte du fylle dem med ny kraft og nytt mot!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar