mandag 14. januar 2019

1.Mos 14

Ganske utrolig historie i dagens kapittel. Her er det 9 kongen som går til krig mot hverandre 

8 Kongene i Sodoma, Gomorra, Adma, Sebojim og Bela, som nå heter Soar, drog ut og fylket seg til strid mot dem i Siddim-dalen:  9 mot Kedor-Laomer, kongen i Elam, Tidal, kongen over Gojim, Amrafel, kongen i Sinear, og Arjok, kongen i Ellasar, fire konger mot fem. 

Og midt oppi dette blir Lot tatt til fange med alt han eide (v.12)

Og hva gjør Abraham? Han har fortsatt hjerte for sin nevø og samler de menn han har til rådighet, som er 318 mann og går inn i striden og kjemper for å få Lot tilbake. 318 mann mot 9 konger og deres hærer...?!

  14 Da Abram fikk høre at hans frende var tatt til fange, mønstret han sine våpenføre menn som var født og fostret i hans hus, 318 i tallet, og satte etter kongene helt til Dan. 15 Der delte han flokken sin og overfalt dem om natten. Han slo dem og forfulgte dem helt til Hoba, som ligger nord for Damaskus. 16 Så tok han alt godset tilbake. Sin frende Lot tok han også med seg og alt det han eide, likedan kvinnene og folket.

Det må jeg si.... wow   Abraham hadde en styrke de andre ikke hadde. Han var utrustet av Gud. Og han gir også Gud ære.

 18 Og Melkisedek, kongen i Salem, kom ut med brød og vin. Han var prest for Den Høyeste Gud. 19 Han velsignet Abram og sa:
        «Velsignet være Abram av Den Høyeste Gud,
        han som skapte himmelen og jorden!
   
 20 Lovet være Den Høyeste Gud,
        som har gitt dine fiender i din hånd!»
        Så gav Abram ham tiende av alt.


Abraham kunne faktisk blitt rik på denne striden også, men det var ikke det materielle som var målet - det bar hans nevø som han må ha elsket. Så når kongen i Sodoma tilbyr ham alt godset, sier Abraham nei (fra v.21)


Abraham gikk virkelig langt i dag, for å redde sin nevø. Oppgaven ville virket umulig på hvem som helst. Men Abraham gikk med det han hadde. Han ga alt for sin nevø. Hvor langt vil jeg gå for min neste...?

Jeg ber for dagen i dag. Hjelp meg å se muligheter til å være der - for andre. Og mot til å gjøre det jeg kan.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar