torsdag 4. oktober 2018

Hellig

(Del 2 i bibelleseplanen "Hvem jeg er i Kristus")

Dagens løfte er;  Hellig

Min spontane tanke er at Gud er hellig. Det er aldri en tanke jeg tenker om meg selv.... Men tenkt at dette er noe Gud sier om deg og meg!
Paulus har lært dette, og åpner efeserbrevet slik;

Paulus, etter Guds vilje Jesu Kristi apostel, hilser de hellige i Efesos, de som tror på Kristus Jesus.

Den neste bibelteksten som denne planen legger til, er fra Daniel 7;15-27
Denne teksten er ikke helt enkel å forstå... men jeg tar i alle fram disse ordene;
 21 Jeg så at dette hornet førte krig mot de hellige og vant over dem, 22 inntil den gamle av dager kom. Da fikk Den Høyestes hellige sin rett, og tiden kom da de hellige fikk riket i eie.

Tenk, vi er hellige pga JESUS, og fordi Gud har utvalgt oss. Tenk å starte dagen med dette :-)

Den siste teksten vi ser på, er fra Ef.5;1-25 Den beskriver dette hellige livet, og det er ikke småtterier. Da er det så viktig å huske på at vi er hellige av NÅDE. Det er gitt oss, som ett av løftene. Dette er grunnlaget for det hellige livet vi ønsker å leve. 

Ha Gud som forbilde, dere som er hans elskede barn.  2 Lev i kjærlighet, slik som også Kristus elsket oss og gav seg selv for oss

 8 En gang var dere selv mørke, men nå – i Herren – er dere lys. Lev da som lysets barn!  9 Lysets frukt er godhet, rettferd og sannhet. 10 Prøv hva som er til glede for Herren! 

Men bli fylt av Ånden, 19 og si fram for hverandre salmer og hymner og åndelige sanger; syng og spill av hjertet for Herren! 20 Takk alltid Gud, Faderen, for alle ting i vår Herre Jesu Kristi navn.

slik Kristus elsket kirken og gav seg selv for den 26 for å hellige den og rense den med badet i vann i kraft av et ord.27 Slik ville han stille den fram for seg i herlighet, uten flekk eller rynke eller noe slikt; hellig og uten feil skulle den være.

Man kan begynne å streve, når man leser slike ord... Men tenk, det var KRISTUS som gav seg selv for oss, for å hellige oss!! Det er HAN som gjør oss hellig. 

Herre, takk for påminnelsen om at jeg er hellig. Tenk at du setter en slik verdi på meg?! Når jeg møter mine søsken i troen, så kan jeg også tenke på det; du er hellig i Guds øyne! Gull verdt :-)
Åh Herre, i dag ber jeg for alle de hellige å vår kirke! Kirken som du ga deg selv for, for å hellige den og rense den. Jeg ber for vår kirke i Åros.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar