søndag 21. oktober 2018

Gjort levende med Kristus

(Del 19 i bibelleseplanen "Hvem jeg er i Kristus")

Ef.2
4Men Gud er rik på miskunn. Fordi han elsket oss med så stor en kjærlighet, Rom 5,8 5gjorde han oss levende med Kristus, vi som var døde på grunn av våre synder. Av nåde er dere frelst.

Rom.6
1Hva skal vi da si? Skal vi fortsette å synde, for at nåden kan bli enda større? 3,8; Gal 2,17 2Slett ikke! Vi som døde bort fra synden, hvordan kan vi fremdeles leve i den? 1 Pet 2,24 3Eller vet dere ikke at alle vi som ble døpt til Kristus Jesus, ble døpt til hans død? Gal 3,27 4Vi ble altså begravet med ham da vi ble døpt med denne dåp til døden, for at vi skal leve det nye livet, likesom Kristus ble reist opp fra de døde ved Faderens veldige kraft. 8,10f; Ef 4,22f; Kol 2,12; 3,1 5Har vi vokst sammen med Kristus i en død som er lik hans, skal vi også være ett med ham i en oppstandelse som er lik hans. Fil 3,10f 6Vi vet at vårt gamle menneske ble korsfestet med ham, for at det legeme som er under synden, skulle gjøres til intet og vi ikke lenger være slaver under synden. Gal 2,19f; 5,24 7For synden har ikke lenger noen rett over den som er død. 1 Pet 4,1 8Er vi døde med Kristus, tror vi også at vi skal leve med ham. 2 Tim 2,11 9Vi vet at når Kristus er oppreist fra de døde, så dør han ikke mer, for døden har ikke lenger makt over ham. Åp 1,18 10Gjennom sin død gjorde han opp med synden, én gang for alle. Det liv han lever, er et liv for Gud. Hebr 9,25ff 11På samme måte skal dere regne dere som døde for synden, men som levende for Gud i Kristus Jesus.

Døde for synden og levende for Gud i Kristus Jesus - For Paulus var det helt klar tale. Men hvor klar er den for folk flest....? EN ting er i alle fall sikkert, det gamle er borte og alt er blitt nytt. Det er et helt nytt liv for den som tar imot Jesus. Helt nye muligheter. I JESUS. Slik Paulus beskriver det i 2.Kor.5
17 Derfor, hvis noen er i Kristus, er han en ny skapning. Det gamle er borte, se, det nye er blitt til.

Takk for dette nye livet i Deg Jesus. Takk at du viser meg dag for dag hva jeg har i Deg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar