tirsdag 16. oktober 2018

Gitt tro

(Del 14 i bibelleseplanen "Hvem jeg er i Kristus")

Ja - troen er virkelig en gave. Jeg har lyst til å starte med det som egentlig er siste skriftsted i dagens tema;

1Da vi har så stor en sky av vitner omkring oss, så la oss legge bort alt som tynger, og synden som så lett henger seg på oss, og holde ut i det løp som er lagt opp for oss, 1 Kor 9,24; Fil 3,12ff2med blikket festet på ham som er troens opphavsmann og fullender, Jesus. For å få den glede han hadde i vente, tålte han korset uten å bry seg om vanæren, og nå har han satt seg på høyre side av Guds trone. (Heb.12) 

Han er troens opphavsmann! Og han vil fullføre det verk Han har begynt. 

I Heb.11 ramses det opp mange troens menn og kvinner, helt fra Abels tid. Mange sterke vitnesbyrd om tro - gjennom både mirakler og seier, men også gjennom lidelser. Akkurat dette siste gjorde inntrykk på meg. Tro handler om å være trofast, og ha tillit til Gud gjennom alt. Disse som led martyrdøden, og likevel holdt seg trofast til Gud - det er jo det største miraklet egentlig. Tenk at de bevarte troen, i stede for å bli bitre og fortvilet over at Gud ikke fridde dem ut... Jeg merker også at Paulus føler med dem, der han skriver at de var for gode for denne verden (v.38)

Dagens utfordring er
Hvor sterk er troen din? Hvilke ting utfordrer den? På hvilke måter kan du pleie den? Les og be over Hebreerne 12:1-2 (versene jeg startet med)

Ja, hvor sterk er min tro...? Den har i alle fall bert meg gjennom det jeg har møtt i livet gjennom 55 år. Guds trofasthet har virkelig vært en trøst for meg.
Jeg har tro på at den vil holde, for jeg tror på han som er troens opphavsmann og fullender! En måte å pleie min tro på, er bl.a. disse morgenstundene med Ordet. Med Gud. Og i samfunn med de andre i vår kirke.


I Ef.1;15 ber Paulus;
Derfor holder jeg ikke opp med å takke Gud for dere når jeg nevner dere i mine bønner. 

Paulus er virkelig et eksempel her. Vi trenger å støtte hverandre og be for hverandre, stryke/bygge hverandres tro.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar