søndag 7. oktober 2018

Gitt fred

(Del 5 i bibelleseplanen "Hvem jeg er i Kristus")

"Gitt fred" er dagens løfte, og jeg kjenner det varmer hjertet. Ikke bare det, men skuldrene senkes og jeg finner en indre ro. Tenk at Han har gitt meg sin fred. Tenker på det Jesus sier i Joh.14

27 Fred etterlater jeg dere, min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet.

Hans fred er mer enn den freden som vi kjenner til. Det er en indre fred som bare Han kan gi.

Dagens utfordring i denne bibelleseplanen;
Horatio Spafford, som skrev ”It Is Well with My Soul” (”Det er vel med min sjel”), kjente denne freden tiltross for enormt tap etter de tragiske dødsfallene av hans fire døtre. Han skrev sangen mens han seilte nær det stedet hvor skipet de reiste med forliste. På hvilke områder i livet trenger du Herrens velvære, Herrens fred?

Denne historien understreker virkelig at Guds fred er noe overnaturlig. Ikke den vanlige freden vi snakker om. Guds fred fungerer uansett livssituasjon. Jeg er sikker på at han som skrev denne sangen, også kjente på stor sorg og smerte samtidig. Tenk at Gud ga ham en indre fred midt oppi dette!

Nåde være med dere og fred fra Gud, vår Far, og Herren Jesus Kristus! (Ef.1;2)

Må han, fredens Herre, gi dere sin fred, alltid og på alle måter. Herren være med dere alle! (2.Tess.3;16)

Takk for din fred Herre, takk at du tar vare på meg i alle livets situasjoner. Jeg kan stole på deg, hvile i deg - og det gir meg fred.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar