mandag 3. september 2018

Rut 4

Siste del av Ruts historie i dagens kapittel. En rørende historie om mennesker som virkelig bryr seg om hverandre. Vi har hørt om hvordan Rut var trofast mot sin svigermor, også når hun valgte å reise hjem til det som var et fremmed land for Rut. Og vi har hørt om Noomis kjærlighet og omsorg til Rut. Hun ledet henne til Boas, som hele veien gjennom historien har tatt seg av Rut, og som til slutt gifter seg med henne. 

13 Boas tok Rut hjem til seg, og hun ble hans kone. Da han kom sammen med henne, lot Herren henne bli med barn, og hun fødte en sønn. 14 Da sa kvinnene til No’omi: «Lovet være Herren, som ikke lot deg mangle en løsningsmann i dag! Måtte denne sønnen bli navngjeten i Israel! 


Herre, i dag vil jeg be "Lær meg å elske. La den kjærligheten Du har til meg, bli synlig i livet mitt. Jeg elsker, fordi du elsker meg først" som 1.Joh 4 forteller om


 10 Kjærligheten er ikke det at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder.
19 Vi elsker fordi han elsket oss først. 20 Om noen sier at han elsker Gud, men likevel hater sin bror, da er han en løgner. For den som ikke elsker sin bror som han har sett, han kan ikke elske Gud som han ikke har sett. 21 Og dette er det bud vi har fra ham: Den som elsker Gud, må også elske sin bror.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar