torsdag 19. juli 2018

Nahum 1

Et alvorlig kapittel i dag. Ninive får sin dom. Jeg ble litt overrasket og måtte sjekke opp hvordan profeten Jona var i forhold til Nahum, og det ser ut til at det er ca 100 år mellom dem. Jona var først ut, og vi vet jo at Ninive ble reddet. De omvendte seg, men her ser det ut til at de ikke sto fast ved det de bestemte seg for den gangen. I alle fall er dommen igjen et faktum...

 3 Herren er langmodig.
        Men hans kraft er stor,
        og han unnlater ikke å straffe....


Nå vet vi at det er en ny tid og en ny pakt etter Jesus, som tok vår straff på seg. Og jeg er virkelig stort takknemlig for det!!

Men vi er ikke bare frelst fra noe - vi er også kalt til noe. Derfor ble det siste verset alvorlig for meg;

14 Men dette er Herrens påbud om deg:
        Ditt navn skal ikke leve videre.
        Fra ditt gudshus vil jeg utrydde
        både utskårne og støpte gudebilder.
        Jeg vil lage deg en grav,
        for du er funnet for lett.


Veiet og funnet for lett....  Jeg tenker på vår kirke i dag. Men jeg tenker også på meg selv. For vi er jo, hver og en, et tempel for Gud.

. 19 Vet dere ikke at deres legemer er et tempel for Den Hellige Ånd som er i dere, og som dere har fått av Gud? Dere tilhører ikke lenger dere selv: 20 Dere er kjøpt, og prisen betalt. Bruk da legemet til Guds ære!

Herre, også i dag ber jeg for din kirke. Og enda mer for hver enkelt som tilhører denne kirken. Jeg er sååå takknemlig for det du har gjort for oss. Måtte Den Hellige Ånd virkelig veilede og hjelpe oss. Livet fra deg er en gave - på samme måte som Ninive også, gjennom Jona, fikk livet i gave. Et liv de senere sløste bort igjen... Også vi kan sløse bort gaven du har gitt oss. I åpenbaringen 2 og 3 finner vi mange råd og løfter til menigheten. "Den som har ører, hør hva Ånden sier til menigheten"

Jesaja skriver noe som i dag er min bønn
4 Herren min Gud har gitt meg
        en disippels tunge,
        så jeg med mitt ord kan styrke den trette.
        Hver morgen vekker han mitt øre,
        så jeg kan høre på disiplers vis.
   
  5 Herren min Gud har åpnet mitt øre.
        Jeg satte meg ikke imot
        og trakk meg ikke tilbake.



Refleksjoner fra 2021 her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar